Особен търговски представител да поема контрола и да защитава държавния

...
Особен търговски представител да поема контрола и да защитава държавния
Коментари Харесай

Теменужка Петкова : С предоговарянето на ПВУ ще поправим грешката на предишното правителство в енергетиката


Особен търговски представител да поема контрола и да пази държавния интерес в " Лукойл " е едно доста положително предложение на сътрудниците от Демократична България. То е директно обвързвано с нашата национална сигурност. Така ще се даде опция при положение на настъпване на неподходящи условия, да се назначава специфичен шеф, назначен от страната. Той няма да има право да се разпорежда с активите на сдружението. Това е краткотрайна мярка до премахване на нарушаванията или на опасността за националната сигурност. Това съобщи някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ България, като предан член на Европейски Съюз, е длъжна да съблюдава и съблюдава всички разпоредби на съюза “, акцентира тя.

„ Не съм съгласна с премиера Гълъб Донев, който дефинира като клопка предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в частта за енергетиката, утвърдено от Народното събрание. Не става дума за клопка. Българският парламент одобри едно извънредно умно решение. Аз се веселя, че всички политически сили в Народно събрание се обединихме и по този начин гарантирахме своята енергийна сигурност. Така поправихме една огромна неточност на предходното държавно управление, а точно да се понижат въглеродните излъчвания с 40% и то само от енергетиката ни. Това е неверно, безразсъдно и рисково решение “, изясни Петкова.

По думите ѝ става въпрос за една наредба на регламента, позволяващ ПВУ на всяка държава-членка да може да бъде предоговарян или представянето на напълно нов ПВУ. „ Правителството би трябвало да отбрани нашите въглищни централи. Ние имаме опция и би трябвало да се възползваме. Това е единственото вярно решение в полза на българските жители и бизнеса “, съобщи Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

„ Нашите централи са индустриални мощности, които разполагат със модерни сероочистващи технологии. Всичко, което се изисква за запазване на околната среда, е направено. Парите, които бихме изгубили, в случай че затворим въглищните си централи ще са милиарди. Според нас би трябвало да стоим твърдо зад въглищните си централи, тъй като те обезпечават над 48% от нужната електрическа сила на страната, а през зимата – 60%. Ние не можем да се оправим без тях “, уточни тя.

„ В момента, в който Русия е агресор в Украйна планът за АЕЦ „ Белене “ не може да се осъществя. Това е невероятно изпитание. Ядрените реактори се съхраняват добре. Ние не трябва да губим и ден повече, а да диверсифицираме мощностите си “, акцентират някогашният енергиен министър.

„ Балкански поток е план, построен напълно в сходство с европейските правила. Той работи и носи милиардни доходи на страната ни. В момента на вход по тази тръба минава 1,5 млрд куб. метра газ. На изхода на „ Балкански поток “ има свободен потенциал от 3 млрд куб. метра газ годишно. По тази тръба може да тече всякаква газ, само че сега тече съветски газ, на база на подписаните контракти. Колегите са резервирали потенциал, с цел да употребяват инфраструктурата на Турция, само че не и природен газ “, посочи Петкова.

„ Аз познавам доста добре контракта сред „ Булгаргаз “ и „ Газпром “. В момента не е добре за България да разясняваме тази тематика. Дано сътрудниците от Продължаваме промяната, когато са подхванали дейностите си, да са създали добър юридически разбор на клаузите в него и да са защитили ползите на България. Имам съмнение, че не са, обаче “, сподели тя, разяснявайки опасенията, че при възможен арбитраж, съветския газов снабдител може да осъди страната ни да заплаща неустойки.

Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по разяснява и вероятността да се образува кабинет с третия мандат на президента.

„ България има потребност от редовно правителство, което да взима решения и да носи отговорност. България има потребност от работещ парламент. Всеки ден изникват значими въпроси, по които държавното управление би трябвало да се произнася. Ние поставяме всички старания, с цел да има устойчиво ръководство. За да няма постоянно държавно управление виновност не носи ГЕРБ- “, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР