Основното разминаване между Ники Хейли и Доналд Тръмп Доналд Тръмп

...
Основното разминаване между Ники Хейли и Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Анализатор: Ники Хейли обвинява Тръмп, че е склонен да сключи сделка, тя твърдо подкрепя Украйна

Основното разминаване сред Ники Хейли и Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е за Украйна. Ники Хейли изрично съобщи поддръжка за Украйна и упреква Тръмп за това, че е податлив да подписа договорка. Това разяснява в изявление за „ Денят онлайн “ интернационалният анализатор Димитър Гърдев, откакто Тръмп завоюва първичните избори в Ню Хемпшир.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12488
Той напомни, че Ники Хейли е била първата жена от индийски генезис, която влиза в президентската администрация в Съединени американски щати. И то точно по време на мандата на Тръмп (2017-2021). Тогава тя бе определена за дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, а допреди това бе губернатор на Южна Каролина – щатът, в който ще се състоят идващите избори.

По времето на Ники Хейли Щатите напуснаха Съвета за човешките права към Организация на обединените нации. Именно тя беше и индивидът, който насочи закани към Северна Корея.

„ Съединените щати ще подхващат всички нужни ограничения, в това число и мощ, с цел да спрат севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия “, съобщи тогава Ники Хейли.

Димитър Гърдев означи, че най-съществен ще е изборът в така наречен „ супер вторник “, избран за 5 март. „ Тогава изрично ще може да се каже кой ще е кандидатът на Републиканската партия. Тогава гласоподават няколко щата и към този момент излиза наяве каква е картината “, изясни анализаторът.

На въпрос какво да чакаме, в случай че Тръмп се завърне в Белия дом, Гърдев уточни: „ Той гледа през интереса на Съединени американски щати. Американски протекционизъм. Чист интерес: цена-полза “.

За Байдън, той разяснява: „ Резултатите му са едни от най-ниските за настоящ президент. За настоящ президент по-малката поддръжка, в сравнение с когато се е кандидатирал, обаче, е естествена “, посочи Гърдев.

* Първичните избори са първата стъпка за избиране на претендент на партията. В множеството страни партията сама избира своя претендент. Но в Съединени американски щати хората, които заявяват поддръжка за една или друга партия могат да избират сами от лист с претенденти. Президентските избори в Съединени американски щати се организират постоянно през ноември. Щатските предварителни избори стартират през януари същата година, като претендентите се борят против съперници от същата партия за номинация. През лятото тази партия организира народен конвент, който дефинитивно избира претендента си. В предварителните избори гласоподавателите избират делегати, които са дали обещание да дадат гласа си за избран претендент. Печели претендентът, който събере гласовете на най-вече делегати на конвента. Някои щати като Айова употребяват системата на събрания, а не на предварителни избори, с цел да посочат делегатите. Докато в предварителните избори, хората пускат гласовете си в изборна урна, с цел да посочат делегатите, които поддържат, то системата на събранията е доста по-сложна и минава през няколко стадия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР