Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

...
Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт
Коментари Харесай

Радев: Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

Основното предизвикателство пред света остава рискът от световен боен спор и подкопаването на икономическите и обществени системи в международен мащаб от войната в Украйна. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев на брифинг за български медии в централата на Организация на обединените нации.
Прочетете още
Радев ще взе участие през днешния ден в срещата на върха за Целите на стабилно развиване, с която се открива седмицата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Тези амбициозни цели бяха сложени още през 2015 година и днешната среща бележи средата на интервала за тяхното реализиране ", съобщи президентът и цитира думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че единствено 15 % от тези цели следва да бъдат изпълнени.

" Една голяма част от тях са в застой, а при други има сензитивен декаданс ", сподели Радев и добави, че аргументите за това включват COVID-19, енергийната рецесия, военните спорове, измененията в климата. " Всичко това оказва отрицателно въздействие върху нашето общо развиване, върху бедността, образованието, опазването на здравето ", акцентира президентът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР