Основното ни притеснение е, че в бюджета за 2023 година

...
Основното ни притеснение е, че в бюджета за 2023 година
Коментари Харесай

Ваня Григорова: В бюджета за 2023 г. не е заложена политика по увеличаване на доходите

Основното ни терзание е, че в бюджета за 2023 година не е заложена политика по увеличение на приходите, няма нарастване на минималната работна заплата.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия икономическият консултант на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова, разяснявайки вчерашното изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

“В нашето мнение е записано, че господин Асен Василев, който все още е министър на финансите, през септември предходната година, само че в предизборна акция, съобщи, че от януари 2023-та минималната работна заплата би трябвало да стане 900 лв.. Би било добре, когато се дават обещание някакви неща в предизборна акция, те да се случват”, акцентира Григорова.

Според нея намаляването на разноските за прехрана на министерствата и второстепенните разпоредители цели да се реализира 3% недостиг:

“Категорично не сме съгласни с изземането на 100% дял от държавните предприятия. Това е заложено освен за 2023 година, само че и за 2024 и 2025 година - това са три години, в които държавните предприятия ще бъдат безусловно източвани. Това значи, че няма да имат опция да вършат вложения, няма да имат опция да се модернизират.”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР