"Основният фокус за България през следващите години ще бъдат иновации,

...
"Основният фокус за България през следващите години ще бъдат иновации,
Коментари Харесай

България ще разполага с повече пари след приемането на дългосрочния бюджет на ЕС

"Основният фокус за България през идващите години ще бъдат нововъведения, обучение и зелена промяна, или подкрепяне последствията от Зелената договорка да се случат по най-безболезнения метод и, в случай че може – да извлечем и изгоди. " Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на конгрес във Варна, отдаден на представянето на рамката на новата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт Европа “.

Дончев уточни, че страната би трябвало да се стреми към вложения, в които едно "инвестирано евро да носи петорно по-голяма изгода ". Според него дълготрайният резултат е този, който се умножава през годините и би следвало да бъде приоритет. "За това с какъв брой средства ще разполагаме зависи от признатата многогодишна финансова рамка. При всички случаи ще бъдат повече, в сравнение с разполагаме в този момент, което е добре и за България. Ние няма по какъв начин да се откажем от обичайни вложения, като да вземем за пример пътна или екологична инфраструктура, тъй като има да бъдат правени още пътища, железници, пречиствателни уреди “, акцентира той.

Вицепремиерът означи, че договарянията по многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз не са завършили, само че от първичното предложение, България разполага с повече пари. "Тук изкуството е те да бъдат харчени по най-хубавия метод. Ако ние сме се научили напълно да съблюдаваме прецизно разпоредбите и процедурите, към момента имаме какво да учим и да ставаме по-добри в това от парите да произлиза оптимален резултат ", изясни Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР