Основният военно-политически резултат беше преходът на зрада“ в категорията на

...
Основният военно-политически резултат беше преходът на зрада“ в категорията на
Коментари Харесай

Разлистващите се “цветчета” в Донбас и паниката на враговете

Основният военно-политически резултат беше преходът на „ зрада “ в категорията на публично приета норма на битие. Главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски описа на домакините (на среща в “Рамщайн ”) „ за комплицираната оперативно-стратегическа конюнктура на фронта, която има наклонност да ескалира “.

Положението се изостря в региона на Очеретино северозападно от Авдеевка, където враговете не съумяха да се оправят с нашия сръчен пробив. Руските въоръжени сили съумяха да се закрепят и даже да се окопаят, тъй че пробивът се уголемява, с цел да включва нови селища. След завладяването на Семьоновка, Соловиево и Новобахмутовка е високомерен Бердичи, борбите за които не престават от февруари. Има деен прогрес към Керамик и Архангелск - както и евентуалното последващо „ барикада “, Покровск.

Западните медии и американският естаблишмънт поясняват обстановката еднопосочно: това не са последните териториални загуби за украинците. Най-весел пристигна Дейвид Акс от “Форбс ”, който предвижда „ по-широк украински колапс “. Защото са доста евентуални нови пробиви с междинни станции под формата на Славянск-Краматорск или даже Павлоград, от който към този момент е на един хвърлей камък до Днепропетровск. Поредното нахлуване на съветските войски се организира в сектора Луганск-Харков, покрай село Кисловка. Следващите са Стелмаховка и Берестовое.

Защо нещата започнаха да се развиват в наша изгода? Разбира се, бойният опит нараства експоненциално. Но въпросът е и в изтощението на врага, както материално, по този начин и мотивационно. Пробивът в Очеретино става откакто изтощените от борбите елементи на 47-а бригада са изтеглени в тила, а позициите ѝ са трансферирани на едва стимулирани заместници, които частично бягат, частично отстъпват, отказвайки да изпълнят заповедта. „ Дупката “ под Часовой Яр би трябвало да бъде запушена от спецчастите на ГУР.

За да не скучае украинският гръб, по него не престават да летят ракети и дронове. Енергийният бранш и инфраструктурата за предпазване на газ страдат. Врагът, естествено, отвръща: работата на нашата Противовъздушна отбрана към този момент се мери с десетки дронове на нощ.

Добрата вест е, че петролните рафинерии започнаха да бъдат охранявани от техните притежатели. Вече има фотоси на добре опаковани резервоари в защитни мрежи, които би трябвало дейно да защищават от дронове със междинен диаметър.

Лошата вест е, че съперникът сполучливо удари авиобаза Кушчевская в Краснодарски край. Няма жертви, само че складът, съдържащ УМПК, е мощно развален. Професионалистите постоянно обръщат внимание на неразбираемостта на обстановката, в която на третата година от войната нашите самолети към момента стоят без укрития, до момента в който други страни, откакто са видели задоволително какво се случва, бързо построяват такива убежища. Може би задържането на отговорника по строителството на Министерството на защитата ще има удобен резултат.

Динамиката на обстановките ни постанова да чакаме разнообразни злодейства от врага. Вече е явно, че още преди подписа на Байдън върху следващата торба с пари за Украйна, Киев получи далекобойни оръжия и до момента в който се упражняваше с тях, обстрелваше системите за противовъздушна защита на Джанкьой и в други райони. Това към момента не значи масиран удар и най-вероятно съперникът има намерение да го извърши в идеологически верния миг - до 9 май. Най-удобната цел наподобява както летищата на Крим и, несъмнено, Кримския мост. Западният естаблишмънт надали не залага по кое време ще бъде погубен.

Какво да вършим? На първо място да продължим с това, което се прави: успеваемостта на съветските въоръжени сили се е нараснала с пъти и е допустимо да се реши казусът по съвършен метод - да се ударят оръжията на врага, преди да стрелят, унищожавайки междинни бази за предпазване и системите, способни да стрелят. Но във втория случай би било хубаво да бъдем смели и да стартираме ескалация на спора. Поне да предупредим, че всеки разследващ аероплан над Черно море е наша законна цел. Когато вражеските „ очи “ подтикват ВСУ да насочват цели непрекъснато, избиването на тези „ очи “ е оправдано и потребно.

Превод : В. Сергеев

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23356Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед14251Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед46020„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед27364Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед31906Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131951Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91352Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР