Основният въпрос сега е дали сглобката ще остане на власт.

...
Основният въпрос сега е дали сглобката ще остане на власт.
Коментари Харесай

Антон Кутев: Сглобката ще продължи да съществува, но къде са мили...

„ Основният въпрос в този момент е дали сглобката ще остане на власт. Ето за какво нося в досието милиард и половина аргументи, за какво тя ще остане на власт. Става дума за Автомагистрала „ Хемус “, за която се пробвам да приказвам към този момент няколко пъти, само че сега към този момент имаме мотив – това са няколко въпроса от депутата Станислав Балабанов, на които отрасловият министър отговори “, изясни той.

Антон Кутев акцентира, че от отговорите на министъра на районно развиване, които са обществени, излиза наяве, че по контракта от 2018 година за лотове от 1 до 6 на „ Хемус “, който е за малко над един милиард лв., са изхарчени съвсем всички пари, а осъществяването е под 20%.

„ Ето по какъв начин работи сглобката… Защо финансовият министър Асен Василев, който имаше голям интерес към инхаус процедурите при първото държавно управление на Стефан Янев, в този момент не споделя нищо и не се интересува по какъв начин и къде са изхарчени тези пари. Първите заплащания са направени по времето на кабинета „ Борисов “. И ето ви я сглобката “, сподели още той.

Кутев напомни също по този начин, че сега се води едно дело за пране на пари и то единствено за единия лот от автомагистралата. В също време парите са свършили, а строителството на огромна част от лотовете изобщо не е стартирало, разясни той.

Бившият представител на двете служебни държавни управления разяснява още, че главните две поръчки на сглобката са битката с корупцията и довършването на правосъдната промяна. „ Как се борим с корупцията, откакто милиард и половина са изхарчени без да има какъвто и да било резултат, а ние не питаме? “, попита той риторично.

Според него „ цялата логичност на сглобката е в битката за властта и за парите “. Той показа, че доста ясно си спомня отношението на Кирил Петков и Асен Василев по тази тематика.

„ Ние бяхме в една лодка, когато тези неща станаха ясни. Но тогава ни споделиха: „ Спокойно, ще построим автомагистралата “. Минаха обаче шест години – всички пари са платени, а автомагистралата я няма “, безапелационен е той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР