Основният въпрос пред всеки нов стопанин на четириног домашен питомец

...
Основният въпрос пред всеки нов стопанин на четириног домашен питомец
Коментари Харесай

Хранене на брадато коли

Основният въпрос пред всеки нов собственик на четириног домакински питомец е с какво да храни своето куче. Обикновено отговорът е, че това е съобразено с породата, възрастта и самостоятелните особености на животното като съществуване на здравословен проблем или добити към този момент хранителни привички от развъдчици или предходни стопани.

За брадатото коли може да се каже, че тази порода не изисква никакви специфични грижи във връзка с храната. Достатъчно е диетата да бъде добре уравновесена и най-малко една трета от храната да бъде месо. Максималното количество мазнини, протеини и въглехидрати в храната на кучето, които да може да употребява животното, са в основата на положителното хранене на брадатото коли.

Изборът сред фабрично приготвена и естествена храна е на стопанина. Промишлените фуражи е добре да бъдат от висок клас и да бъдат разнородни.

Естествената диета би трябвало да включва говеждото, телешкото, пилешкото, пуешкото и заешкото от месата. Тръбните кокали не са подобаващи, само че хрущялите могат да бъдат включени.

Всички типове меса е нужно да бъдат добре обработени термично като пърженето се изключва като вид за подготвяне на храна за брадатото коли.

В диетата би трябвало да участват житните растения, зеленчуците, зелениите и растителното масло.

Веднъж в седмицата брадатото коли може да бъде зарадвано с варено яйце, извара или риба. Специалните витаминни комплекси при домашно приготвена храна са наложителни.

 Хранене на брадато коли

За да се предотврати диария при кучето, към която породата е склонна поради чести стомашни болести, би трябвало постоянно да се дава комплекс от витамини, както и да се сътвори непрекъснат режим, при който животното да бъде хранено постоянно едновременно. Постоянният достъп до чиста и прясна вода е наложителен.

Храната на стопаните, шоколадите, сладкишите, пикантните храни, солените и подложените на разнообразни обработки хранителни артикули като маринованите, пушените, топените са неразрешени. Това ще раздразни сензитивния корем на брадатото коли.

Заради стомаха положението, в което се сервира храната, е доста значимо. Прекалено студена или гореща храна ще има неотложно деяние върху чревния тракт. Необходимо е всичко да бъде на стайна температура.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР