Основният свидетел по делото за източването на Корпоративна търговска банка

...
Основният свидетел по делото за източването на Корпоративна търговска банка
Коментари Харесай

Свидетел по делото КТБ: Цветан Василев платил 90 хил. лв. на Соня Колтуклиева

Основният очевидец по делото за източването на Корпоративна комерсиална банка Бисер Лазов даде показания в процеса за укриване на налози против PR специалиста Соня Колтуклиева, заяви БНР.
Според прокуратурата, през интервала 2010 -2011 година тя е получила 90 000 лв. от Цветан Василев, само че не ги е заявила пред Национална агенция за приходите и не е платила налозите върху получената сума. В правосъдната зала Лазов изясни, че персонално банкерът му е разпоредил да изплати сумата на Колтуклиева. Не знаел защо обаче, тъй като не му било работа да го пита , само че даде да се разбере, че това е било нормална процедура. Парите стигали до получателите си в брой. От думите му стана ясно, че това е била нормална процедура, а парите са били взимани от касата на банкрутиралата през 2014 година КТБ.
Делото против Колтуклиева е резултат от десетките отделени следствия от мегапроцеса " КТБ ", който би трябвало да стартира на 13 декември в Специализирания углавен съд. Става дума, съгласно казаното преди време от прокуратурата, за десетки случаи на заплащане в брой на обществени персони по експлицитното разпореждане на банкера в заточение Цветан Василев.
Не знаел защо, тъй като не му било работа да го пита, само че даде да се разбере, че това е било нормална процедура. Парите стигали до получателите си в брой и по заповед на топподсъдимия, въпреки и задочно, за банкрута на банката - Цветан Василев.
Соня Колтуклиева отхвърли да разяснява обвиняването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР