Основният свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко

...
Основният свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко
Коментари Харесай

Свидетел по делото „Суджукгейт“ твърди, че бил притискан от ДАНС

Основният очевидец по делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, към който се развихри абсурдът „ Суджукгейт “, твърди, че му е оказан напън, с цел да дава съответни показания.
Според Антон Проданов, който твърди, че е изнудван от Мартинов да създава месни деликатеси, е бил притискан и заплашван от чиновници на районната конструкция на ДАНС в Добрич. Ето за какво в днешното съвещание по делото съдът одобри да направи питане до организацията, с цел да бъдат открити нейните чиновници, работили по прокурорската кореспонденция.
Следващото съвещание ще бъде на 3 април от 15 часа.
Самият Антон Проданов пък е упрекнат по различен случай като началник на група за данъчни закононарушения и лъжливи.
Антон Проданов на няколко пъти сменя показанията си. „ По негови изказвания прокуратурата упреква Мартинов, че го е изнудвал да създава суджуци от 1 януари 2012 година до 31 януари 2013 година Правил го с компанията „ Троя 2 “ ООД. Това обаче се опровергава от няколко публични документа, приложени по делото. Един от тях е информация на Българската организация по сигурност на храните. В него е посочено, че в този интервал „ Троя 2 “ ООД няма регистрация на завод, търговски обекти и профилирани коли за превоз на месо “, написа изданието.
Бившият народен представител Живко Мартинов е упрекнат за изнудване на добричкия предприемач за 4 тона недопечен суджук, 30 кг филе „ Елена “ и 30 кг телешка пастърма. Процесът потегли в края на месец февруари 2019 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР