Основният синдикат на лекарите в Мадрид и Асоциацията на лекарите

...
Основният синдикат на лекарите в Мадрид и Асоциацията на лекарите
Коментари Харесай

Медиците в Мадрид са готови за стачка

Основният профсъюз на лекарите в Мадрид и Асоциацията на лекарите и приключилите висше обучение в Мадрид (Amyts), разгласи тази сряда апел за стачка поради възходящия напън, пред който са изправени експертите, с цел да се оправят с лекуването на болни от COVID-19 през последните седмици, оповестява Националната телевизия на Испания.
Асоциацията беше поискала среща с районния президент Изабел Диас Аюсо, с цел да се обърне внимание на "сериозната обстановка ", през която секторът минава, изключително в първичната здравна помощ, само че са прибегнали до "последователна " стачка заради неналичието на отговор от водача.
Стачката ще стартира в Първичната здравна помощ поради "установената сериозна обстановка и нуждата от предприемане на ограничения за обезпечаване на грижи за пациентите, както те заслужават ". Впоследствие тя ще премине поетапно до останалите равнища на опазване на здравето, се оповестява в изказването.
През последните седмици лекарите от първичната помощ, една от основните области при откриването на разпространяването на новия ковид, са сложени под сериозен напън. Автономна област Мадрид има най-вече диагностицирани при повишаването на общия брой в страната и 17% от болничните кревати са заети от пациенти с COVID-19, спрямо 8% приблизително за страната.
В понеделник синдикатът разгласи, че ще свика мобилизации, в случай че не може да се срещне с Аюсо в идващите 48 часа, на което президентът отговори: „ Това не са лекарите, това е съюз, обвързван с политическа партия, който също одобрих дружно с други ". Освен това президентът изиска „ схващане “ и увери, че нейното държавно управление ще „ протегне ръка за разговор “, тъй като такова е времето.
Вицепрезидентът на Общността Игнасио Агуадо изиска здравните синдикати да не залагат на мобилизации или демонстрации в миг, внимателен като настоящия, защото, както беше оповестено от министъра на опазването на здравето в Мадрид предходната седмица, самостоятелното държавно управление работи по значима смяна в първичната грижа на организационно и възнаградително равнище.
Но вицепрезидентът на Amyts, Анджела Ернандес, увери, че молбата ѝ не е получила отговор. Все още имаме вярата, че тази среща ще се състои и не е належащо да стигаме до оповестяване на стачка, или в случай че стигнем, тя да може да бъде прекъсната допустимо най-скоро, съобщи синдикалистката.
От съюза предизвестяват, че това не е насилствена или политическа мярка, а че изискват съответни решения за лекарите и опазването на здравето на популацията, както уточни техният вицепрезидент.
Поради тази причина, защото лекарите не са в положение да обезпечат качествените грижи, които популацията заслужава, са принудени да подхващат тези ограничения.
В момента синдикатите на секторния съвет по опазване на здравето и всички професионални организации в областта на опазването на здравето приканиха здравните експерти да се съберат в 12 часа в здравните центрове на 15 септември и на 21-ви, в централата на Министерството на здравеопазването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР