Основният прокурорски свидетел по делото за подкуп срещу бившия кмет

...
Основният прокурорски свидетел по делото за подкуп срещу бившия кмет
Коментари Харесай

Свидетелят Ваклин се оплака пред Цацаров и Гешев от медиен натиск

Основният прокурорски очевидец по делото за рушвет против някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева – Александър Ваклин - е имал среща с основния прокурор Сотир Цацаров и двамата му заместници Иван Гешев и Мария Шишкова. Бизнесменът се е оплакал от целеустремен медиен напън против него и фамилията му, акцентирайки материал в уеб страницата " Биволъ ". Това става в миг, когато прокуратурата се пробва да пришие изданието към делото за хакването на Национална агенция за приходите. Ваклин самичък е изискал да се види с управлението на прокуратурата. Не е известно шефовете на държавното обвиняване да са се срещали с други основни очевидци, с цел да ги поддържат обществено по този метод.

" Линия на държание "

Още от ареста на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова предходната пролет е почнала операция на публичното мнение, декларирал Ваклин пред топ обвинителите. Според него тази " линия на държание " продължава и до в този момент, по време на процедурата по желание на нов основен прокурор. Единствен и съвсем сигурен победител в състезанието е Иван Гешев. Освен, че присъстваше на шумния арест на Иванчева пред Спортната палата, той бе и главен представител на държавното обвиняване по това дело. Преди месеци стана ясно, че дамата до Гешев – Детелина Ханчева – е купила парцел от съдружника на Ваклин Марио Кърковски. Поради тази причина против Гешев бе подаден сигнал до инспектората на Висшия правосъден съвет и до прокуратурата. В резултатите от прокурорската инспекция бе записано, зам.-главният прокурор и Кърковски са дългогодишни другари.

Пълна поддръжка

Цацаров, Гешев и Шишкова са изразили поддръжката си за Ваклин, излиза наяве от известието. Нещо повече, декларирано е, " че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР