Основният проблем на лошите навици е, че тяхното премахване е

...
Основният проблем на лошите навици е, че тяхното премахване е
Коментари Харесай

Има лесна стратегия за премахване на лошите навици

Основният проблем на неприятните привички е, че тяхното унищожаване е доста по-трудно, в сравнение с основаването им. Авторът на книгата „ Атомни привички “ Джеймс Клиър обаче разполага с хитро решение на тази алтернатива, написа Business Insider. Най-общо казано: направете нежеланото за вас държание мъчно за реализиране.

Клиър дефинира метода си за унищожаване на неприятни привички като „ прибавяне на търкане “. Например, в случай че човек гледа прекомерно доста телевизия, то след всяко гледане той би трябвало да изключва тв приемника си от щепсела. Ако това не оказва помощ, може да се вадят батериите на отдалеченото след всяко гледане или даже тв приемникът да се прибира в някой долап.

Ако пък неприятният табиет е непрекъснатото регулиране на смарт телефона, предлага се той да бъде оставян в друга стая за няколко часа. Така всякога, когато възникне предпочитание да се огледа какво ново има в обществените мрежи, първо ще би трябвало да се преодолее някакво изпитание – в тази ситуация да се отиде и да се вземе смарт телефона. Въпросното изпитание дава време на човек да размишления дали в действителност тъкмо за това желае да си изразходва времето сега или има нещо по-важно за извършване.

Въпросната тактика за повреждане на неприятни привички може да бъде употребена и за основаването на положителни такива – те пък би трябвало да бъдат направени по-лесни за реализиране. Ако да вземем за пример човек желае да се храни по-здравословно, то той може да употребява свободното си време през уикендите да си нарязва зеленчуци и плодове и да си ги прибира в кутии. Така той ще разполага със здравословна опция за хранене през всеки ден от седмицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР