Основният приоритет при разпределението на средствата, които Министерството на здравеопазването

...
Основният приоритет при разпределението на средствата, които Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Обновяват пазарджишката хемодиализа и още 25 в страната

Основният приоритет при разпределението на средствата, които Министерството на здравеопазването получи с Постановление на Министерския съвет в края на септември, е обновяването на хемодиализната мрежа в страната.

От 8,1 млн. лева, които държавното управление отпусна, здравното министерство дава на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лева за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и съоръжение. Със средствата ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати, кревати за хемодиализа и водоочистващи системи.

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от лечебните заведения претенции за вложения в поправки и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на градовете: Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана, Пловдив и София.

С другите близо 3 млн. лева ще бъдат осъществени ремонтни действия и ще бъде закупена инсталация, според предпочитаните претенции, постъпили в Министерството на здравеопазването от лечебните заведения.

В момента тече процедура по подготовка и оповестяване на публични поръчки, надлежно подписване на контракти, на чието съображение средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР