Основният модул на китайския Линлун-1“, който е първият в света

...
Основният модул на китайския Линлун-1“, който е първият в света
Коментари Харесай

Китай сглобява първия малък преносим ядрен реактор за масови поръчки

Основният модул на китайския „ Линлун-1 “, който е първият в света комерсиален дребен модулен нуклеарен реактор, бе конфигуриран в четвъртък в южната китайска провинция Хайнан. Той се състои от съд под налягане, парогенератор и друго сериозно съоръжение, заяви Радио Китай.

Модулната конструкция е най-забележителната характерност на „ Линлун-1 “, която разрешава къс индустриален цикъл на по-ниска цена, само че с по-висока сигурност. С опростената си система реакторът се отличава с дребния си размер, което го прави елементарен за превозване и работа. Освен това може да се персонализира и внедрява гъвкаво съгласно условията на клиента.

„ Линлун-1 “ е създаден от Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC). Той е с потенциал за 125 мегавата електрическа енергия и може да генерира 1 милиарда киловатчаса годишно след стартирането му в употреба. Това може да покрие потребностите на 526 000 семейства и да понижи въглеродните излъчвания с 880 000 тона. Реакторът може да се употребява в голям брой сюжети, като обезсоляване на морска вода, централно отопление в градовете, добиване на нефт и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР