Основният бизнес на една от големите български публични компании -

...
Основният бизнес на една от големите български публични компании -
Коментари Харесай

Силен ръст на основния бизнес на „Еврохолд“ за деветмесечието

Основният бизнес на една от огромните български обществени компании - „ Еврохолд България “ АД, пораства мощно през деветмесечието на 2017 година след забележителен растеж на приходите и оперативните облаги и на трите стратегически бизнес линии на холдинга - обезпечаване, продажба на коли и лизинг, демонстрира оповестеният консолидиран доклад на сдружението за интервала.

През януари-септември 2017 година „ Еврохолд България “ АД усилва консолидираните си оперативни доходи с 18% по отношение на същия интервал на миналата година до над 880 млн. лева Основен принос има застрахователният бизнес на групата в Източна Европа, единен в подхолдинга „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД (ЕИГ). Приходите от застрахователна активност нарастват с 21% за година до близо 715 млн. лева, а оперативната облага на застрахователния холдинг се удвоява до 27.3 млн. лева

На 30 октомври 2017 година интернационалната организация за кредитен рейтинг Fitch Ratings присъди „ BB- “ рейтинг за финансова непоклатимост (Insurer Financial Strength Rating - IFSR) на „ Евроинс Румъния “, което е най-голямото и значимо сдружение в застрахователния бизнес на „ Еврохолд България “ АД. Перспективата по рейтинга беше оценена като постоянна. Същия ден Комисията за финансов контрол утвърди и проспекта на „ Еврохолд България “ АД за нарастване на капитала на холдинга с над 40 млн. лева до близо 202 млн. лева посредством издаването на същия брой нови акции.

 „ Получихме първата си оценка от една от трите водещи рейтингови организации в света, което е част от устрема на компанията да следва най-хубавите корпоративни практики и правила за положително корпоративно ръководство. ", разяснява Кирил Бошов, ръководител на УС на " Еврохолд България " АД. С присъдения рейтинг вложителите имат разполагаем още една позиция и оценка за ръководството на бизнеса на холдинга, добавя той. " По отношение на постигнатите финансови резултати резервираме наклонността на постоянен растеж на приходите и облагите на трите съществени бизнес линии на холдинга и през третото тримесечие. Продължаваме да подобряваме и рентабилността на главния ни бизнес. “, прибавя Бошов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР