Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става

...
Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става
Коментари Харесай

Версиите за инцидента на турската граница: Трафик на мигранти или на наркотици

Основните версии за случая на българо-турската граница са, че става въпрос или за трафик на мигранти, или за трафик на опиати . Това заяви на брифинг заместник–главният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов.

Той приказва за трагичния случай, при който граничен служител на реда бе погубен в понеделник вечерта, до момента в който патрулира по границата с Турция, в региона на село Голям Дервент.

" Какви са аргументите ще установим в хода на нашето следствие, смятам, че в границите на 12 часа установихме не малко от информацията “, изясни Сарафов.

Починалият е 32-годишният Петър Бъчваров от Елхово. „ Престъплението постоянно има отмъщение и ние няма до пощадим напъните си да накажем причинителите на това тежко злочинство “, съобщи той.

Заместник–главният прокурор посочи, че от интернационалния отдел на турската прокуратура са уведомили българската страна, че са задържали две лица . „ Единият е причинител, другият е обвинен като помощник на причинителя “, уточни Борислав Сарафов. Самоличността на арестуваните се открива, добави той.

Български следователи ще бъдат изпратени на място, с цел да участват на следствените дейности, които ще организират турските им сътрудници.

Според шефа на Национална следствена служба сходно посягане с изключение на закононарушение и злочинство, е и вандалски акт против българската страна и против суверенитета . „ Да простреляш еднообразен служител на реда на границата на една страна, това граничи с терористичен акт , това е посягане против суверенитета на страната “, безапелационен е Борислав Сарафов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР