Основните усилия за намаляване на разходите за производство на вятърна

...
Основните усилия за намаляване на разходите за производство на вятърна
Коментари Харесай

Вятърната енергия става твърде евтина и това пречи на индустрията да се издържа

Основните старания за понижаване на разноските за произвеждане на вятърна сила би трябвало да бъдат лимитирани. За това предизвести ръководителят на турбинопроизводител, представен от международните медии. Производителят се е позовавал на лимитираните благоприятни условия на промишлеността да продължи да влага в нови технологии и предприятия.

Цената на вятърната сила неотдавна спадна до равнища, които са същинско предизвикателство за индестрията, обвързвана с изкопаемите горива като въглища и природен газ. Инвестиционен взрив в зелената сила през днешния ден е по-голям от всеки път.

" Това, което явно постигнахме е, че вятърната сила в този момент е по-евтина от всичко друго. Но имам вяра, че не би трябвало да бъде прекомерно евтина ", разяснява пред Reuters основният изпълнителен шеф на Siemens Gamesa - Андреас Науен.
 Чили готви план за $2 милиарда за подводен кабел, който да доставя слънчева сила на Китай
Чили готви план за $2 милиарда за подводен кабел, който да доставя слънчева сила на Китай

Кабелът ще е дълъг 15 хиляди километра

Според известията в Европа вятърът и слънчевата сила към този момент са доста по-евтини от въглищата, природния газ и нуклеарната сила. Водени от зеления преход, ориентиран към справяне с изменението на климата, търсенето на вятърни турбини е рекордно високо.

Въпреки това по-ниските цени и засилената конкуренция доведоха до стесняване на маржовете на производителите.

" Вероятно сме стигнали прекомерно надалеч ", разяснява Науен, наблягайки, че секторът няма да може да влага в нововъведения, в случай че стремежът за понижаване на разноските за вятърна сила продължи със същото движение.

Нарастващите разноски, произлизащи от световната рецесия във веригите за доставки и високите цени на суровините като стоманата, също подкопават оперативните маржове на производителите на турбини.
 Париж залага €1 милиарда, че дребните модулни реактори са бъдещето на прехода към чиста сила
Париж залага €1 милиарда, че дребните модулни реактори са бъдещето на прехода към чиста сила

Държавната EDF ще стартира да ги създава до 2030 година

Наскоро Siemens Gamesa, който е един от най-големите международни снабдители на технологии за вятърна сила, както и главният му съперник Vestas, предизвестиха, че са съумели да трансферират на клиентите част от тези по-високи разноски, което евентуално ще се отрази в по-високи цени и съглашения за закупуване на електрическа енергия.

Правителствата по света последователно отстраняват великодушните дотации за вятърна сила, избират по-конкурентни търгове за контракти и избират разработчиците на планове, които подават най-ниските предложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР