Основните проблеми на Бюджет 2020 са свързани с липсата на ...

Основните проблеми на Бюджет 2020 са свързани с липсата на

Петър Ганев: Основните проблеми на Бюджет 2020 са свързани с липсата на реформи

Основните проблеми на Бюджет 2020 са свързани с неналичието на промени - главно в опазването на здравето и обществената администрация. Това сподели икономистът Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система пред Bulgaria ON AIR .

Вчера за 17-та поредна година ИПИ показа визията си за различен държавен бюджет .

"Тази година държавното управление е най-близо до изказванието си, че не подвига налози, само че на локално равнище все отново те ще бъдат вдигнати. Няма да е трагично за българите, само че и няма да изпълни в такава степен бюджета. И ще продължим да разясняваме потребността от запас ", сподели той.

Една от концепциите на различния бюджет е една пета от подоходното облагане да остава в общините, с цел да имат запас да възнамеряват дълготрайно, а не да разчитат единствено на планове.

"Тази година бюджетът в действителност е уравновесен. Той повтаря рамката от предишни години без изненади. При възможна рецесия няма да имаме остатък, само че имаме буфери и можем да си позволим да не режем обществени заплащания ", счита специалистът.

По ескалиралата тематика от последните дни за болничните икономистът счита, че в опит да се лимитират злоупотребите се навлиза в територия на ограничаване на действителните права на обезпечени хора. Според него дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати, са свързани напълно с контрола от страна на системата и изчистване на голям брой неефективности.

Вижте повече във видеото.

гледано: 55 Още видео  Рейтинг 1  Рейтинг 2  Рейтинг 3  Рейтинг 4  Рейтинг 5 0 гласа

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg