Основните пътни артерии са добре почистени, проходими. Сега се влиза

...
Основните пътни артерии са добре почистени, проходими. Сега се влиза
Коментари Харесай

Стотици сигнали за паднали дървета в София, снежната покривка достигна 30 см

Основните пътни артерии са добре почистени, проходими . Сега се влиза в кварталите, интензивно се почистват спирки и подлези. “

Това сподели на брифинг кметът на София Васил Терзиев във връзка със зимната конюнктура в столицата.

Паднали дървета и изпочупени клони пречат на снегопочистващите машини , има скъсани кабели по места и проблеми с електрозахранването, добави той. По думите на кмета съвсем във всеки един квартал на София има проблеми с електрозахранването. Терзиев уточни, че градският превоз се движи обикновено в зимни условия.

„ Не ми е докладвано да има потърпевши хора, моля обаче жителите да бъдат деликатни, тъй като има заплаха от строшаване на клони и дървета “, уточни Васил Терзиев.
 Padnalo Durvo Sniag Snyag Sofia EB Снимка: Euronews Bulgaria
В София през нощта работата на екипите по разчистване на снега не е серпантина заради усложнената зимна конюнктура. Интензивни превалявания от сняг съпроводени с увеличаване напразно продължиха през цялата нощ. Снежната завивка през сутринта в неделя бе сред 25 и 35 см , по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.

На територията на всички 24 региона на Столична община са осъществени няколко обработки с разпространяване на смеси против замръзване и избутване на снежна маса, заяви пресцентърът на Столична Община. Общо 130 снегопочистващи машини на компаниите, ангажирани с активността, са обработили трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и съществени улици в регионите и отчасти вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. На места са осъществени и по 4 обработки. Работата продължава и все още.
Свързани

По данни на „ Електрохолд “ има спирания на електрозахранването в обособени елементи на регионите Витоша, Панчарево, Кремиковци, Лозенец, Нови Искър, Студентски, Банкя. Аварийните екипи на сдружението работят за премахване на повредите.
 Padnalo Durvo Snyag Sniag BGNES Разчистване на паднало дърво в София. Снимка: БГНЕС
Към 9 часа сутринта градският превоз се движеше при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския превоз, съобщи БГНЕС. Затруднено е придвижването по трамвайна линия 10 заради паднали дървета, като същата се движи от кв. “Иван Вазов “ до ж.к. „ Връбница “. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи рейсове. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 доближават до кв. “Иван Вазов “. Поради паднали дървета е затруднено е придвижването и на рейсовете от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша заради изобилен снеговалеж краткотрайно се затварят за придвижване пътищата: кв. Драгалевци - хижа Алеко и „ Бояна “ - околност Златни мостове.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в региони на София.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР