Основните доставчици на Apple в Китай, включително производителят на iPhone

...
Основните доставчици на Apple в Китай, включително производителят на iPhone
Коментари Харесай

Apple възстановява производството в Китай до 10 февруари

Основните снабдители на Apple в Китай, в това число производителят на iPhone Hon Hai Precision Industry, възнамеряват да възобновят цялостно произвеждане в страната до 10 февруари макар зараза на ковид, която болести хиляди хора и ограничи пътуванията до безспорен най-малко.

Hon Hai или Foxconn - най-важният производител за американската софтуерна компания, съобщи, че към момента чака позволение да рестартира производството в целия Китай по график, написа Bloomberg. Доставчици като Quanta Computer, Inventec и LG Display също обявиха, че връщат чиновниците си в Китай на работа от идната седмица.

Докато китайските служители и компании в огромна част от страната са се приготвили да възобновят работния развой към 10 февруари, през последните дни подозренията и спекулациите по отношение на периодите нарастват с повишаването на броя на смъртните случаи.

Към момента повече от 20 000 души са инфектирани с вируса, а над 400 са починали.

Почти всички iPhone-и на света са създадени в Китай, най-вече от Hon Hai в по този начин наречения iPhone City в Джънджоу, както и от Pegatron покрай Шанхай. Всяко от тези места се намира на повече от 500 километра от Ухан, където е епицентърът на вируса.

Apple съобщи тази седмица, че ще затвори корпоративните си офиси, магазини и контактните си центрове в континентален Китай до 9 февруари.

Миналата седмица Apple регистрира доходи за празничните тримесечия, които надвишиха упованията на Wall Street за възобновяване на търсенето на iPhone. По този метод акциите на софтуерния колос доближиха до рекордни равнища. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР