Основните акционери в Aston Martin обмислят да превърнат британския автомобилен

...
Основните акционери в Aston Martin обмислят да превърнат британския автомобилен
Коментари Харесай

Aston Martin набира скорост и се запъти към борсата

Основните акционери в Aston Martin обмислят да трансфорат английския авто производител в обществена компания, твърди Reuters, базирайки се на свои източници.

Групата кувейтски вложители и италианската компания Investindustrial към този момент са наели капиталовата банка Lazard, която да работи по предварителния проект. Идеята е или в началото обществено предложение на акции на компанията или продажба на цялото сдружение на различен авто производител.

Aston Martin, които неотдавна показаха своя нов модел Vantage, е напът да запише първа година на облага от 2010 година насам с помощта на мощното търсене на модела DB11. През 2017 година продажбите подскочиха с 65% до 3 330 автомобила за първите девет месеца на година. Компанията увеличи прогнозата си до края на година за най-малко 840 милиона паунда доходи и 180 милиона паунда облага.

Италианската компания Investindustrial има 37,5 % от Aston Martin след инвестиция от 150 милиона паунда при започване на 2013 година Смята се, че тя е главен мотор на проекта за IPO. Заедно с групата кувейтски вложители, които работят дружно, имат над 90 % от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР