Основни принципи за устойчиво развитие на горите в Европейския съюз

...
Основни принципи за устойчиво развитие на горите в Европейския съюз
Коментари Харесай

У нас се проведе работна среща за устойчивото развитие на горите в ЕС

Основни правила за стабилно развиване на горите в Европейския съюз и правно обвързващо съглашение са разискали в София генералните шефове на секторите " Гори " в министерствата на страните членки, които засадиха през днешния ден дръвчета на територията на Държавното горско стопанство " Рилски манастир ".

Европейската спогодба за горите и подготовката на правно обвързващо съглашение към нея са били измежду главните тематики на работната среща, сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев:

" Оформяне на решение и отчет за 13-ата сесия на Организация на обединените нации във Ню Йорк, където ще има обща позиция на страните членки за устойчивото развиване на горите. "

Альоша Реквард от Отдел " Международна горска политика " в земеделското министерство на Германия  е безапелационен, че към  устойчивото развиване на горите би трябвало да бъдат включени всички  държави  от европейския континент:

" Правното съглашение значи освен страните от Европейския съюз, само че всички европейски страни, в това число и Русия, което обгръща главните правила на устойчивото развиване на горите. "

Представителите на европейските страни засадиха 28 кедъра и брези на територията на Държавно горско стопанство " Рилски манастир " и по този начин се включиха в седмицата на българската гора, създавайки европейска.

Дан Бургер от Генерална дирекция " Земеделие " в Европейската комисия  е впечатлен от зеленото благосъстояние в страната ни:

" Многото гори, които вие имате, положителният метод, по който ги опазвате, което е значимо за целия Европейски съюз. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР