Основната заплата на шофьорите, работещи в центровете за спешна помощ,

...
Основната заплата на шофьорите, работещи в центровете за спешна помощ,
Коментари Харесай

Работещи в спешната помощ излязоха на протест

Основната заплата на водачите, работещи в центровете за незабавна помощ, да стане 1400 лева За това упорстват протестиращи, проведени от Синдиката " Защита ". Настояваме заплатите на водачите да се усилят, защото все още те са почти идентични със заплатите на санитарите, разяснява водачът на " Защита " Красимир Митов.
В София митингът бе пред постройката на Министерство на здравеопазването и в него се бяха присъединили работещи от центрове и филиали на незабавна здравна помощ от Видин, Пазарджик, София.
По думите на Митов отпуснатите над 40 млн. лева за центровете за незабавна здравна помощ през предходната година не е ясно по какъв начин са разпределени.
След среща с министъра на опазването на здравето на 20 март ръководителят на " Защита " Митов разяснява, че в центровете за незабавна здравна помощ в страната и в столицата са нараснали средствата за заплати, само че незадоволително, като най-ощетени са водачите. В отговор на въпрос за решенията, взети по време на срещата, Митов уточни, че главното опрощение е, че до момента в който няма бюджет, в посока нарастване на трайните трудови хонорари, нищо не може да се направи. По думите му по време на срещата му е било препоръчано да се извърнат за подпомагане към общините за финансирането на водачите.
Вчера бе блокирано кръстовището на бул. " Ал. Стамболийски " и бул. " Княгиня Мария Луиза " в посока Лъвов мост. Проведе се и автошествие на медицински сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ от цялата страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР