Основната цел на новоназначения служебен кабинет е справянето със завещаните

...
Основната цел на новоназначения служебен кабинет е справянето със завещаните
Коментари Харесай

Радев иска от четвъртото си служебно правителство да не въвлича България във война

Основната цел на новоназначения длъжностен кабинет е оправянето със завещаните тежки рецесии от постоянното държавно управление, управлявало в последната малко над половин година в редица браншове , както с и неналичието на осъществени действителни промени. Основен приоритет следва да бъде обаче най-много това България да не бъде въвлечена във боен спор предвид на обстановката в Украйна и напрежението сред Сърбия и Косово . Това бе квинтесенцията от речта на президента Румен Радев, който на публична гала на " Дондуков " 2 показа новото, четвърто назначено от него, служебно държавно управление.

" На вас се пада отговорността да се справите с провокации, които бяха спестени на предходните три служебни кабинета. Вие поемате отговорност за ръководството на България в сложен миг за страната ни - социална отмалялост от острото политическо показване, вихрещи се инфлация и обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител ", очерта главните провокации пред служебните министри президентът.
 Кирил Петков зове: Не се опасявайте – условия за апокалипсис няма
Кирил Петков зове: Не се опасявайте – условия за апокалипсис няма

Политици, лобисти, елементарни брокери и нови месии

Невъвличането на страната ни във война обаче е най-важният от всички цели , акцентира той.

" Вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността. В непосредствена непосредственост до България бушува война, чиито последствия се усещат директно у нас и по света, напрежението на Балканите се повишава. Рискът войната да обхване нови територии е действителен и ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се въвлича страната ни в спорове ", сподели Радев.

Интересите на елементарния консуматор пък би трябвало да са в основата на енергийната политика на страната предвид на световната енергийна рецесия, разразила се в следствие на войната, акцентира Радев. Същият следва да е методът и при битката с растежа от цените в следствие на въпросната рецесия.
 Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев
Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев

Росица Велкова е финансов министър

Радев заръча още - да се направи действителна проверка на проблемите, завещани още от кабинета на ГЕРБ - строителството на Автомагистрала " Хемус ", ремонтите на язовири и други съмнителни планове. Следва да се развихри и сериозна законодателна активност, като точно служебния кабинет следва да създаде проектозаконите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, макар неналичието на работещ парламент . И не на последно място - би трябвало да се форсира процеса по интеграция на България в Шенгенското пространство, с цел да не остане страната ни в " периферията на Европа ".

Президентът не спести и суперлативи по адрес на служебния министър председател Гълъб Донев, който окачестви като човек, който " в цялата си активност досега е показал качество и подготвеност за виновни държавни позиции ".

Национално обединяване - това също обезателно трябвало да бъде измежду главните цели на кабинета, продължи Радев. И точно в това, уточни той, се е провалило постоянното държавно управление. " Вярвам, че ще получите поддръжка от българското общество в тежки моменти, което желае да види ръководство, водено не от тяснопартийни сметки , а обединено към публичния интерес. Двете служебни държавни управления от предходната година потвърдиха, че е допустимо обединяването на политици от разнообразни хоризонти в името на България. Този модел не беше удължен от последвалото постоянно държавно управление и това е една от аргументите за провали във външната и вътрешната политика. "

Не следва да се чака и някой да даде 100 дни толеранс на новото ръководство, предизвести още в края на речта си президентът.

Няколко съществени целта пък очерта от своя страна служебният министър-председател Гълъб Донев - провеждането на почтени избори, възобновяване на доверието сред институциите , намиране на излаз от всички рецесии, обхванали страната , събаряне на политическото напрежение, както и продължаването на работата по Плана за възобновяване и резистентност.

" Клетвата, която ще поставим след малк, дефинира абсолютно правилата, които ще ни управляват - да съблюдаваме Конституцията и законите на Република България и във всичките си дейности да се ръководим от ползите на народа. Не забравяйте тези думи! Те не са единствено протоколно изречение, не ги оставяйте в тази зала. Това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на Родината и на нашите сънародници ", обърна се към министрите си Донев.

Служебният министър председател благодари и на президента Радев за гласуваното доверие. " Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона. Президентът е поръчител за премиера и министрите, на които дава своя заем на доверие . Господин президент, благодаря за доверието, че ми поверихте ръководството на страната. Служебното държавно управление не е " Б " тим в ръководството на страната, това не е моя маркетингова прищявка. Предстои встъпване в служба на 100-тното държавно управление на България. ".
 Избори на 2 октомври и длъжностен министър председател Гълъб Донев
Избори на 2 октомври и длъжностен министър председател Гълъб Донев

Весела Лечева, Явор Гечев, Димитър Стоянов, Велислав Минеков, Атанас Пеканов са в кабинета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР