Основната щабквартира на Хамас“ е под болница в Газа“, това

...
Основната щабквартира на Хамас“ е под болница в Газа“, това
Коментари Харесай

Журналист от Израел: Щабквартирата на „Хамас“ е под болница в Газа

„ Основната щабквартира на „ Хамас “ е под болница в Газа “, това сподели в предаването „ 120 минути “ по bTV журналистът и експерт по спешни обстановки Тал Рабина. Той се намира в Савион, на километър от Тел Авив.

 

„ Намирам се в центъра на Тел Авив. За страдание няма безвредно място. „ Хамас “ ни атакуват на всички места. Към нас са изстреляни повече от 6000 ракети. Преди няколко часа обстрелваха Тел Авив и Йерусалим “, сподели той.

 

По думите му групировката на северната граница на Израел - „ Хизбула “, също се е активизирала.

 

Рабина уточни, че към момента не е известна точната численост на отвлечените от „ Хамас “. По думите му почти са 212 души. Сред тях има над 30 деца, както и доста заболели възрастни, на които „ Хамас “ не давал нужните медикаменти.

„ Хамас “ си играе със заложници “, акцентира той.

 

„ Въпросът със сухопътната интервенция на Израел е сензитивен и никой няма да даде информация по него. Израел прави всичко допустимо на три фронта. Най-напред да не могат терористи да обхванат в пограничните градове. Второ - би трябвало да се изтеглят хората от градовете и кибуците. Трето – да се приготвят израелските въоръжени сили “, уточни журналистът.

 

По думите му досега Израел е съумял да изтегли на юг в Газа към 700 000 души. Той уточни, че „ Хамас “ заплашва тези, които желаят да изоставен северната част на Газа.

 

„ Хамас “ употребяват цивилното население като човешки щит. Когато се местят от място на място, влачат със себе си цивилни жители “, сподели Тал Рабина.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР