“Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на

...
“Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Ако ни бяха послушали преди години, сега щяхме да имаме евтин ток от АЕЦ “Белене

 Open photo

“Основната разграничителна линия в идващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ ”. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” във Враца Атанас Зафиров в предаването “Опорни хора ” по Bulgaria On Air. 

 

Зафиров добави, че след изборите Българска социалистическа партия ще се допита до своите членове и симпатизанти, с цел да види накъде да тръгне. “Участието на Българска социалистическа партия в ръководството направи по този начин, че едно държавно управление, доминирано от десни политически субекти, може да организира лява и обществена политика.

 

Показахме и че намесата на страната в стопанската система не е нещо неприятно и че позабравени думи като промишленост и индустрия могат да бъдат настоящи ”, посочи той, като добави, че ръководството на Българска социалистическа партия в стопанската система е получило своето самопризнание в европейската статистика 

“Ако ни бяха послушали преди десетина години, когато близо 800 хиляди жители на проведен от Българска социалистическа партия референдум дадоха гласа си за развиване на нуклеарната енергетика и създаване на АЕЦ “Белене ”, в този момент щяхме да имаме работеща централа, 2 реактора, които на всичкото от горната страна си ги и купихме. Те щяха да бълват евтина електрическа енергия и в този момент щяхме да се облагодетелстваме от това предимство ”, разяснява още Атанас Зафиров. 

 

Социалистът уточни, че решението в енергетиката в този момент е да се вкара таван на цените на газа, парното и водата. Той напомни, че това е било направено с тока за битовите консуматори, като с помощта на тази мярка, българските жители са съумели да минат сполучливо през тежките зимни месеци. ”Нищо не пречи същото да се направи в този момент с газа и за битовите консуматори, и за компаниите под формата на обезщетения ”, счита Зафиров. 

 

Относно финансирането на мярката, претендентът за депутат от левицата уточни, че държавното управление е оставило цялостна хазна и работеща стопанска система. “А най-вече средства могат да дойдат, в случай че страната в действителност преразпредели свръхпечалбите на енергийните сдружения, по този начин както стартира да приказва Европа. И за това бяхме упреквани, само че ето, че Европа заприказва и за таван на цените, и за преразпределение на свръхпечалбите ”, посочи Атанас Зафиров. 

 

Той обърна внимание и на друга значима мярка - лечебните заведения, детските градини, учебните заведения и читалищата да бъдат върнати на контролирания пазар на ток.

 

По думите на Зафиров, казусът с охраняването на границата е систематичен и трябват доста съществени ограничения в това отношение - не просто декларативни, а действителни. “При благосклонност на страната, при координирано деяние от всички органи и структури, при присъединяване на армията със една доста по-голяма жива мощ и техника, мигрантският въпрос може да бъде доста бързо решен. Трябва воля и би трябвало в действителност страната, с цялата си суровост, да стовари закона върху тези каналджии и трафиканти ”, счита социалистът, който обърна внимание на това, че огромният риск за националната ни сигурност е в случай че с тълпите мигранти обхванат радикални детайли.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР