Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г.,

...
Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г.,
Коментари Харесай

Алкалната диета е основа на здравето

Oсновната причина за рак е открита още през 1923 година, но  доста малко хора знаят за това, тъй като тази истина не е в полза на международните фармацевтични  промишлености. През 1931 година немският академик Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова премия за разкриване на главната причина за появяването на рак и заболяванията на тялото. Д-р Ото Варбург разкрил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния метод на живот. С  антифизиологичен метод на хранене и липса на физическа интензивност тялото основава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.

Липсата на О2 в клетките основава кисела среда

Д-р Варбург декларирал: Намаляването на кислорода и увеличение на киселинността в организма са две страни на един и същи орден: в случай че някой има едното, има и другото. Реално  киселата среда, е среда без О2.

Всички естествени кафези се нуждаят от О2, само че туморните могат да живеят без него.

Д-р Ото Варбург, алкална диета против рак

Туморните тъкани са киселинни, до момента в който здравите тъкани са алкални

В своето произведение „ Метаболизмът на тумора “ Ото Варбург споделя, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия. Ученият разкрил и че туморните кафези са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в наличието на високи концентрации на О2. Туморните кафези могат да устоят единствено с глюкоза и в среда без О2.

Здрави кафези без  35 % О2 могат да се трансформират в клетка с рак единствено за два дни. Всички естествени кафези имат потребност от О2, само че клетките с израстък могат да живеят без О2. Това е особено предписание, обобщава  д-р  Варбург. Според него, ракът не е нищо друго, с изключение на предпазен механизъм, който имат някои телесни кафези, които са оживели в кисела среда без съществуване на О2.

Храната според от  протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите подсигурява и основава условия на киселинност или алкалност в тялото.  С други думи … всичко зависи от това, което се яде. Киселинното или алкалното положение се мерят с PH, чиито стойности минават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от  7 до 14 алкална.

Алкална храна против рак

Важно е да се знае по какъв начин киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, защото клетките, с цел да действат сполучливо би трябвало да се намират в PH зоната малко над 7

Здравият човек има PH в кръвта сред 7,4 и 7,45. Ако PH цената при някого е под 7, този човек изпада в кома.

Храна, която усилва киселинността на организма:

  • рaфинирана захар и всички нейни производни,
  • артикули от скотски генезис (мляко и сирене),
  • сол,
  • рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени произведения, торти, бисквити),
  • самун,
  • маргарин,
  • кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
  • алкохол,
  • цигари,
  • всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и покачва киселинността на храната),
  • цялата промишлено модифицирана храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.

Храна, която алкализира организма:

  • Всички сурови зеленчуци. Суровите зеленчуци създават О2 за разлика от термично обработените.
  • Плодовете. Плодовете създават доста О2.
  • Водата е значима за производството на О2. Хроничното напрежение е доста значимо и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни болести.
  • Движението дава О2 на цялото тяло. Заседналият метод на живот унищожава здравето.

За здравословен метод на живот е уместно храната да е  60% алкална. Трябва да се заобикалят артикули, които са най-вече кисели, като газираните промишлени питиета, рафинираните захари, както и всички подсладители.

Не злоупотребявайте със солта,  използвайте я допустимо минимум.

За заболели хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се заобикалят всички нездравословни артикули. При заболяване от рак, съветът е алкализиране на тялото колкото е допустимо повече Химиотерапията не лекува рака, в противен случай усилва киселинността на организма.

Химиотерапията усилва киселинността на организма дотам, че  организмът би трябвало да стартира да харчи запасите на О2 и с цел да обезврежда киселинността  жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата. Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия им пада косата, открил доктор Варбург.

Д-р Джордж Криле Кливиленд, един от международно известните хирурзи намерено декларира: „ Всички типове гибел, наречени „ естествени “ не са нищо друго с изключение на последна точка на киселинно наситено тяло “. Ракът не се наследява, това, което се наследява са питателните привички т.е. методът на живот. Лошите хранителни привички могат да доведат до рак.

8-годишно дете се излекува от рак на мозъка с диета

Историята на осем годишната Джоузи Нунес, която живее в Мидланд, Тексас е удивителна. Тя имала израстък в мозъка с разсейки в гръбначният дирек. Джоузи отслабнала прекомерно доста. Била подложена на интервенция, химиотерапия и лъчетерапия, само че туморът се появил за повторно и лекарите и дали единствено няколко седмици живот, пише самосъзнание.com. Родителите и обезверени трескаво търсили в интернет различни способи и по този начин разкрили доктор Бернардо Маджалка, натуропат доктор от Сан Диего, Калифорния. Той дал вяра и предложил натурален лек за Джоузи.

Д-р Маджалка споделил, че Джоузи не умира от рак, тя умираше от ацидоза и в последна сметка, в случай че се обърне внимание на този проблем, тялото и ще бъде в положение да се излекува единствено. Усложненията били следствие от химиотерапията. Когато докторът видял за пръв път Джоузи, pH на нейното тяло било 4.9. Човешкото тяло с цел да действа добре се нуждае от pH сред 6.8 и 7.2. Тялото умира при pH 4.2

Раковите кафези стартират развиването си в човешкото тяло, когато pH падне под 6.2

По препоръките на лекаря си, pH в тялото на Джоузи се нараснало до 8.0 в границите на един месец чрез алкална храна и вода. Туморите почнали да понижават. Те станали толкоз дребни, че било належащо да я сканират три пъти в три разнообразни позиции, за може да бъдат засечени на ядренно магнитният резонанс. И малко по-късно в Джоузи не останали даже следи от рак. Цялото лекуване траело четири месеца.

Лечението на доктор Бернардо Маджалка се състояло от специфична диета, която включва 4 типа алкализиращи сокове дневно, както и разнообразни способи за детоксикация, за подсилване на имунната система и билки. Той разказва своите проекти за лекуване във видео.

Семейството на Джоузи започналi да мерят рН на нейното тяло. Всяка заран, преди тя да яде или пие нещо, употребявали тест-ленти за pH в слюнката. Когато за първи път почнали да ревизират рН, то било към 5.5 или по-малко.

Д-р Маджалка споделил, че когато нейното рН стигне до 6.8 ракът ще спре да пораства. От този миг нататък, в случай че pH стартира да се усилва – рака стартира да умира. Целта на лекаря била да се увеличи рН минимум на7.2 и Джоузи го задръжи по този начин за няколко месеца, до момента в който ракът изцяло си отиде.

Диетата и лекуването, които доктор Маджалка предписал на момиченцето  – не би трябвало да яде месо или млечни продукти; Не би трябвало да яде никакви готвени храни, нищо което е направено от човек. Никакви бургери, безалкохолни питиета, бонбони, чипс, захар, пици, макарони. Джоузи не трябваше да яде самун, хлебни произведения и модифицирани храни от всевъзможен тип.

Рецепта

сок – 2 пъти дневно

1/2 пюре от авокадо, смесено с 8 унции свеж сок от моркови, размесват се с дървена лъжица. Не се употребява железна лъжица, с цел да се избегнат други химични реакции, която могат да унищожат ензимите в тази примес.

Рецепта 2

сок – 2 пъти дневно

1 ябълка от сорта “Грени Смит ”

1 чаша броколи

1/2 парче от свеж ананас

1/2 цвекло прясно

1 шепа кориандър

1/4 парче джинджифил

1/2 парче ряпа “Daikon ”

1 морков

1/2 краставица

5 Аспержи

Всичко това се нарязва и минава през сокоизстисквачка.

Семейството на Джоузи ни оповестява, че тя е била подложена на терапия с О2 през целия ден, доста слънчева светлина и пресен въздух. Чиста питейна – 30 унции вода всеки ден. За възрастен това количество се равнява на 10 чаши вода дневно.

 

В момента актуалната медицина разполага с три разнообразни метода за лекуване на рак

Това са хирургията, лъчетерапия и химиотерапия . И трите метода дават странични нежелани резултати. За лекуването с тези три публични метода никой не може да даде гаранция, че индивидът вечно е оздравял от рак. Това е повода, заради която фармацевтичната промишленост твърди, че ракът е в ремисия. Лъчетерапията свива рака значително, само че неговото ядро остава непокътнато на мястото си.

Лечението на рака посредством смяна на pH не е инвазивно.

Поуката от тази история е, че би трябвало да се ревизира pH на тялото. Лентички за инспекция на pH на слюнката и урината се продават в био-магазините и на други места.

Ако имате диагноза рак, е доста евентуално вашето pH да е под 6.2

Ако ви се направи цялостна кръвна картина (ТГС) тест,може да се види какво е PH на кръвта.

Ако вашето pH e по-малко от 6.5 към този момент е рисково за здравето. Това е леко киселинно pH и новото на кислорода в кръвта е понижено, увеличени са равнищата на въглероден двуокис. Липсата на О2 в кръвта усилва свободните радикали.

 

Списък на алкалните и киселинните храни

 

Алкалните храни

Зеленчуци

Аспержи

Зеле

Маруля

Лук

Карфиол

Репичка

Марули

Грах

Тиквички

Червено зеле

Кресон

Спанак

Ряпа

Морков

Зелен фасул

Цвекло

Чесън

Целина

Зърнени култури (пшеница, ечемик и др.)

Краставица

Броколи

Зеле

Брюкселско зеле

Домат

 

Плодове

Лимон

Нар

Авокадо

Грейпфрут

Диня

 

Напитки

„ Зелени питиета “

Сок от пресни зеленчуци

Чиста вода (дестилирана или йонизира)

Лимонова вода (чиста вода + пресен лимон).

Билков чай

Зеленчуков бульон

Подсладена Соево мляко

Бадемово мляко

 

Мазнини и масла

Лен

Коноп

Авокадо

Маслина

Кокосовото масло

 

Кълнове (соя, люцерна, пшеница, ряпа, нахут, броколи и др.)

Сусамов тахан

Семена, ядки и зърнени храни

Бадеми

Тиква

Слънчоглед

Сусам

Лен

Елда Булгур

Лимец

Леща

Кимион семена

Всички покълнали семена

 –– ––––––––––––––––

Кисели храни

 

Свинско месо

Агнешко

Говеждо месо

Пиле

Туршия

Ракообразни

Риби

Други морски блага

Млечни артикули

Мляко

Яйца

Сирене

Крем

Кисело мляко

Сладолед

Други

Оцет

Паста

Бял самун

Пълнозърнест самун

Бисквити

Соев сос

Подправки (доматен сос, майонеза и др.)

Изкуствените подсладители

Мед

Напитки

Газираните питиета

Кафе

Чай

Бира

Млечни шейкове

Мляко

Традиционен чай

Полуфабрикати

Сладости

Шоколад

Всички храни минали през микровълнова печка

Консервирани храни

Супи на прахуляк

Готова Храна

Fast Food

Мазнини и масла

Наситените мазнини

Хидрогенирани масла

Маргарин

Царевично олио

Растително масло

Слънчогледово масло

Семена и ядки

Фъстъци

Кашу Page 8

Шам фъстък

Орехи

Общи насоки

Придържайте се към салати, пресни зеленчуци и здрави ядки и масла. Опитайте се да консумирате доста сурови храни и най-малко 2-3 литра чиста, чиста вода на ден (в идеалния случай с усъвършенствано рН).

Отстранете от менюто си за непрекъснато: Всички типове месо, млечни артикули, сирене, сладкиши, шоколади, алкохол и тютюневи произведения. Пакетирани и подготвени храни и ястия с доста захари и соли. Докато се лекувате не гответе храната си!

Споделете тази информация с приятелите си. Споделете тази информация с вашите лекари. Задавайте въпроси и се учете. Знанието ще ви даде мощ и власт над заболяванията.

СЪВЕТИ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА АЛКАЛНО-КИСЕЛИННИЯТ СИ БАЛАНС

Първо ревизира равнището на твоето pH с pH лентички или различен вид проучване, най-лесно е с лентички. Ако имаш ниско pH можеш неотложно да вземеш ограничения, с цел да го балансираш:

  • зелените зеленчуци са мощно алкални храни. Старай се 70% от дневното ти меню да включва алкални храни (кои са те, виж в табличката по-долу)
  • избягвай храни, които образуват киселини (кои са те, виж в табличката по-долу)
  • Ако би трябвало да ядеш храна, която е мощно киселинна, добави храна, която е мощно алкална, с цел да постигнеш баланс. Например в случай че ядеш свинска пържола, добави огромна салата, включваща високо алкални зеленчуци.
  • също по този начин може един ден в седмицата да си правиш пречистване като консумираш единствено високо алкални храни – салата или зелени сокове и смутита.
  • пий заран на гладно хладка вода с лимон. Лимона незабавно алкализира водата и основава алкална среда. Можеш да пиеш вода с лимон през целия ден.
  • добави пшенична трева в сока или смутито си, или просто я изпий настрана.
  • консумирай плодове с невисок гликемичен показател, в случай че твоето равнище на pH е доста ниско.

Както  прекалено киселинната среда не е потребна, по този начин и прекомерно алкалната не е. Най-добро е уравновесеното хранене – в случай че равнищата ти са прекомерно киселинни, усили количествата плодове и зеленчуци, в случай че равнищата ти са прекомерно алкални, усили киселинните храни.

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ

  • Храни се постепенно и умерено
  • Не преяждай, а изяждай количеството, което те засища
  • Храни се разнообразно и цветно – включвай повече плодове и зеленчуци
  • Не консумирай храни, които не ти работят добре, водят до неспокойствие и отичане на стомаха
  • Не смесвай прекомерно доста храни в едно хранене
  • Приемай колкото се може повече свежи и екологично чисти храни
  • Сдъвквай храната си добре – слюнката има голямо значение в смилането на храната
  • Не пресолявай ястията си
  • Консумирай по-малко мощно киселинни храни – свинско, телешко месо, рибни консерви, подсладени плодови сокове , газирани питиета, тестени, сладкарски, шоколадови произведения, кафе и бира
  • Замести белият ориз с кафяв
  • Поне един път седмично консумирай алкални бобови култури, като зелен или зрял фасул, грах, леща
  • Избягвай полуфабрикатите
  • Яж пълнозърнест самун богат на фибри – хлябът, изработен от брашно от покълнала ръж, лимец и бобови растения, е най-полезен за организма.
  • Редувай минералната вода с изворна или пий единствено изворна
  • Не пий вода до момента в който се храниш, с цел да може тялото ти по-добре да обработи и усвои храните
  • Изпивай всекидневно 1.5-2 л. вода с неутрално или леко алкално рН
  • Поне два пъти годишно си прави едноседмично пречистване с пресни плодове и зеленчуци и зеленчукови сокове, с цел да си създадеш добър алкален запас
  • И не на последно място – Движението е доста значима част от този баланс! Движи се повече, по този начин тялото ти ще обработва по-бързо храната, ще задвижиш метаболизмът си и ще се разтовариш от напрежението

Инфо: Lechiteli.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР