Основната опозиция на управляващите се вижда в лицето на президента.

...
Основната опозиция на управляващите се вижда в лицето на президента.
Коментари Харесай

Политолог: Основната опозиция на властта не е в парламента - Радев е

Основната съпротива на ръководещите се вижда в лицето на президента. Това разяснява политологът Цветанка Андреева в първия ден от последната сесия на актуалното Народно заседание.
" Даваме си сметка, че като че ли обичайна политика стана скучна. Реалният живот се изнесе в Covid зоната. В този подтекст и Народното събрание стана скучна зона.
Парламентът изживя целия си мандат в условия на неизбежност, само че управническото болшинство остана релативно устойчиво. Но като че ли този парламент не съумя да сътвори огромните стратегически болшинства за нужните промени. Опозицията се изнесе като център отвън Народното събрание ", сподели още тя пред БНР.

Според Андреева Българска социалистическа партия не можа да начертае опорни точки и не съумя да излезе от клишето.

" Не можеш да бориш властта с нощни шкафчета, с равнища на язовири, с естествени бедствия. Българска социалистическа партия едва потегля към избори. Така не се печелят избори и не се ръководи... Речта на Движение за права и свободи водача беше много прецизна - политически съдържателна, с избрани управнически акценти, със мощна рецензия към ГЕРБ, уточни политологът.

По думите й ръководещите виждат главния си зложелател в ковид.

" Президентът направи институционална и управническа неточност, излизайки и прочувствено съобщавайки датата за изборите, без да има декрет. Започна след това да отстъпва и да прави съвещания ", посочи Андреева.

По думите ѝ политиката е към този момент доста повече шоу, в сравнение с действителни институционални решения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР