Основната опозиционна лява партия в Словакия на бившия премиер Роберт

...
Основната опозиционна лява партия в Словакия на бившия премиер Роберт
Коментари Харесай

Фицо спечели изборите в Словакия

Основната опозиционна лява партия в Словакия на някогашния министър председател Роберт Фицо завоюва парламентарните избори в страната след акция за преустановяване на военната помощ за Украйна. При 99% преброени резултати партията на Фицо " Смер – Социална народна власт " води с 23.34%.

Либералната " Прогресивна Словакия " следва с 16.95%, на трето място с 15.00 % е партията " Глас – Социална народна власт ". Бившият сътрудник на Фицо и водач на лявата партия " Глас " Петер Пелегрини остави отворени опциите си за бъдещи обединения.

Фицо организира акция, в която подлагаше на критика консенсусната позиция на Европейския съюз във връзка с поддръжката за Украйна и говореше за топене на връзките с Русия.

Партиите на Фицо и Пелегрини могат вероятно да се коалират с националистическата Словашка национална партия (СНС), която се чака да завоюва 10 места, и по този начин дружно да съберат парламентарно болшинство със 79 депутати. В предишното Фицо към този момент два пъти е съставял държавно управление със СНС, която също се опълчва на военната помощ за Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР