Основната магистрала и летището в столицата бяха преименувани от Александър

...
Основната магистрала и летището в столицата бяха преименувани от Александър
Коментари Харесай

Скопие се отказва и от проекта Майка Тереза

Основната автомагистрала и летището в столицата бяха преименувани от Александър Велики в автомагистрала " Приятелство " и " Международно летище Скопие ".

СНИМКА БГНЕС

В най-скоро време прекратяваме контракта за строителството на скулптурната комбинация, обвързвана с Майка Тереза в Скопие. Тя бе показана като подаяние на индийския предприемач Субрата Рой, само че в действителност целият финансов товар падна върху бюджета на страната. Това сподели македонският министър на културата Роберт Алагьозовски пред БИРН, представен от БГНЕС.
" Това подаяние изобщо не се осъществя и всичко се стовари върху бюджета и жителите. Тази комбинация нарушава естетиката на площад " Македония ", понижава свободното пространство, само че в това време е следващо доказателство за мегаломанията, която няма нищо общо с носителката на Нобеловота премия. Вече сме издали заповед за прекъсване на строителните действия и преговаряме с изпълнителите за преустановяване на взаимоотношенията ни, с цел да няма спомагателни вреди за бюджета. След това ще вземем решение и за окончателната орис на този план ", споделя още Алагьозовски.
БГНЕС напомня, че управляващите в Република Македония започнаха и фактическото унищожаване и ремонт на обектите от плана " Скопие 2014 ". Вече бяха отстранени няколко паметника, а главната автомагистрала и летището в столицата бяха преименувани от Александър Велики в автомагистрала " Приятелство " и " Международно летище Скопие ". Проектът " Скопие 2014 " стартира при ръководството на предходния министър председател на Република Македония Никола Груевски. Този план изцяло промени центъра на Скопие, дребният площад в столицата бе посипан с монументи на герои от античността, а редица фасади, в това число на държавната постройка, превърнати в барок. Всички именити персони от Вътрешна македонска революционна организация бяха сложени върху коне. Повечето от тях в никакъв случай не са били виждани да яздят кон. Според разнообразни калкулации " Скопие 2014 " коства минимум 700-800 млн. евро на македонския поданик.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР