Основната дейност на нашата компания е строителство. Дружеството ни няма

...
Основната дейност на нашата компания е строителство. Дружеството ни няма
Коментари Харесай

Ралица Вангелова: Станахме по-конкурентни и по-устойчиви на пазара благодарение на ПРСР

„ Основната активност на нашата компания е строителство. Дружеството ни няма дългогодишна история. То е записано през 2015 година, само че действително е на пазара от 2017 година Екипът ни е млад, упорит и висококвалифициран. Като всеки бизнес първоначално, и за нас бе огромно предизвикателство да изградим име и да се наложим на пазара “. Това съобщи Ралица Вангелова от компания „ Вангелови строй “ ООД, бенефициент по подмярка: 6.4.1 „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия “ от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.), пред Novini.bg.

Тя изясни: „ В края на 2018 година бяхме поканени на осведомителна среща, проведена от Местна инициативна група /МИГ/ Лом, която осъществя политики по утвърдената Стратегия за ВОМР по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ за територията на община Лом. Така се информирахме за опциите, които се дават от Европейските грантове за развиване на селските региони и в частност на локалния бизнес “.

Ралица Вангелова ни описа, че те за първи път се възползват от обществени средства, с които да създадат компанията си по-устойчива на пазара, както и да подкрепят и развият активността си. „ С помощта на консултантска компания изработихме и защитихме план „ Подкрепа за развиване на „ ВАНГЕЛОВИ  СТРОЙ “ ОО,  гр. Лом “, финансиран със средства от Програмата за развиване на селските региони – 2014-2020 година посредством метода Водено от общностите локално развиване -Стратегията на МИГ Лом “, добави още тя. Фирмата кандидатства при започване на 2019 година, а година по-късно планът е утвърден и е подписан административен контракт с Управляващия орган на Програмата. Проектът се осъществя в границите на една година, а безплатна финансова помощ е получена в края на 2021 година

Той е на обща стойност 117 182 лева, от които 75% (88 хиляди лева.) е цената на безвъзмездната финансова помощ (БФП), а 25% са личните средства.

Вангелова уточни, че по плана са закупени машини, както и техническо съоръжение, което е съобразено с потребностите на компанията им. В рамките на осъществения план са доставени 37 броя машини от друг диаметър за осъществяване на разнообразни строителни действия, както и 1000 кв. м. комплект фасадно скеле. ”

„ Изпълнението на този план и закупените машини и съоръжение ни дадоха опция да превърнем сдружението ни в доста по-конкурентно и по-устойчиво на локалния строителен пазар освен в региона на гр. Лом, а и за страната ”, добави още тя.

И към сегашния миг ние следим деликатно приемането на новата Стратегия на МИГ Лом. „ Пътят към този момент е отъпкан и с наслада бихме се възползвали още веднъж, в случай че има опция още веднъж да аплайваме по размер за неземеделски действия ”, приключва тя.

***

Материалът е финансиран по Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.), с поддръжка на Европейския съюз посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР