Основна заслуга за двете попадения имаше Страхил Попов, който направи

...
Основна заслуга за двете попадения имаше Страхил Попов, който направи
Коментари Харесай

Браво! Националите Наказаха Кипър След Инфарктен Обрат!

Основна заслуга за двете попадения имаше Страхил Попов, който направи две чудесни асистенции. Именно той бе индивидът, който подаде и за победния гол над Норвегия преди месец.

Така България реализира три следващи победи в публични мачове за първи път от 2002-а, когато поредно подчинихме тимовете на Белгия, Хърватия и Андора, по пътя към Евро 2004.

Качеството на играта през първата част не бе на допустимо най-високото равнище, като двата отбора рядко успяваха да стигнат до положения.

България разчиташе на дълги пасове към бързите офанзивни играчи, само че това не носеше триумф за момчетата на Петър Хубчев, които не сътвориха чисто състояние през първата част.

Отборът на Кипър също не блестеше в нападателен проект, само че получи един късмет и се възползва.

Той пристигна пет минути преди почивката, когато Андреас Авраам се възползва от неточност на Страхил Попов и върна топката към Кастанос, който откри.

България стартира втората част по радикално друг и много по-офанзивен метод.

Момчетата на Хубчев обаче можеха да платят скъпо, когато Сотириу се откъсна самичък против Пламен Илиев и въпреки да имаше цялото време на света, стреля много неопределено.

От този миг България натисна своя противник и справедливо съумя да изравни в 59-ата минута, написа Дир.бг.

Страхил Попов центрира чудесно към Десподов, който с глава означи дебютния си гол с националната фланелка.

Българският напън се засилваше, което докара до няколко рискови обстановки, само че " лъвовете " не успяваха да се възползват.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Страхил Попов направи следващото си отлично центриране, засечено по ослепителен метод от Тодор Неделев - 2:1 за България.

Финалните минути на дуела бяха нервни, а нарушаванията доминираха. България въпреки всичко съумя да удържи преднината си и да се поздрави с триумф.

Следващото предизвикателство пред отбора ни е посещение на Норвегия след 3 дни. Мач, който може значително да реши и борбата за първата позиция.

По-рано през днешния ден скандинавците завоюваха с 1:0 вкъщи против Словения и са с 6 т., до момента в който ние имаме 9 т. на върха на групата. Ако избегнем провалянето в Осло, несъмнено сме любимец за първото място в крайното класиране.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР