Основна предпоставка за увеличаване на посещенията на китайски туристи у

...
Основна предпоставка за увеличаване на посещенията на китайски туристи у
Коментари Харесай

Зарица привлича китайци

Основна причина за увеличение на визитите на китайски туристи у нас е посредством възстановяване на свързаността сред двете страни. Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова на работна среща с представители на китайската провинция Джъдзян.

„ Туризмът е едно от най-силните средства за създаване на непосредственост в интернационалните връзки. Като инструмент за мека дипломация, върху него могат да бъдат изграждани и доста по-широки държавни връзки в разнообразни области. “, означи министър Динкова. Тя акцентира, че от установяването на дипломатическите отношения  България и Китай са отлични сътрудници в доста сфери.

От своя страна представителите на провинция Джъдзян показаха, че доста хора от тяхната провинция  имат голямо предпочитание да пътуват до България за туризъм, тъй като огромна част към този момент открили се в България китайски жители са родени точно в провинция Джъдзян и са самобитни „ посланици “ на страната ни в Китай.

Те показаха своите съответни планове за промотиране на туристически артикули сред двете страни за развиване на туристообмена.

В срещата участваха и представители на Летище София, като стана ясно, че все още през българското летище на година минават към 30 000 пасажери от и до Китай. Тези данни са добра основа за пускане на директни полети сред България и Азия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР