Основна партийна организация Банкер напуска БСП в Плевен. Това обяви

...
Основна партийна организация Банкер напуска БСП в Плевен. Това обяви
Коментари Харесай

Предизборни драми: Партийна организация в Плевен напуска БСП

Основна партийна организация " Банкер " напуща Българска социалистическа партия в Плевен. Това разгласи на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен Бойко Тодоров, общински консултант от " Българска социалистическа партия за България " и партиен секретар на организацията. Заедно с него в конференцията участваха Ивайло Матеев, Петър Витев, Илияна Пацева и Дарина Христова.

Като един от претекстовете за напускането Тодоров уточни несъгласието им с подреждането на листите с претенденти за народни представители на миналите пет парламентарни вота. По думите му процесът е бил проформа и манипулиран, липсвал е разговор и не се е зачитало мнението на членовете на партията в Плевен. Тодоров добави, че измежду аргументите за напускането на Българска социалистическа партия е и фактът, че към този момент няма младежка организация, която да притегля нови членове. Той сподели още, че актуалното управление в Плевен е в неспособност да построи собствен тим на градско равнище, което се е потвърдило и на вчерашната конференция за установяване на претендентите за локалния избор, където общинският ръководител Свилен Атанасов на партията не е получил номинации за претендент за кмет и за лидер на листата с общински съветници.

Тодоров предвижда, че с изключение на " Банкер ", която наброява към 30 членове, Българска социалистическа партия в Плевен ще изоставен най-малко още три организации.

" Ситуацията в Българска социалистическа партия е нетърпима, унищожена е младежката организация и следващото манипулиране при подреждането на листата с общински съветници докара до това наше решение ", безапелационен е Тодоров. Той счита, че смяната в Българска социалистическа партия би трябвало да стартира от промяна в националното управление на партията.

" Ние сме ляво насочени хора, имаме силата само единствено за леви хрумвания. Аз персонално желая и искам да покажа, че съм ляв човек и мога да направя нещо за Плевен ", акцентира Тодоров. Той не пожела да конкретизира, само че удостовери, че се водят договаряния за присъединяване в локалните избори с друга лява партия.

" Не за първи път от партията излизат наши сътрудници и това до този миг не се е отразило отрицателно на крайните ни резултати. Не смятам, че напускането на сътрудника ще докара до отрицателни последствия “, сподели за Българска телеграфна агенция общинският и регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Плевен Свилен Атанасов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР