Основен ремонт и реконструкция за 1,398 млн. лв. предстои по

...
Основен ремонт и реконструкция за 1,398 млн. лв. предстои по
Коментари Харесай

Общината се заема с ремонта на стадион „Спартак”

Основен ремонт и реорганизация за 1,398 млн. лева следва по трибуните и терена на емблематичния за Варна стадион „ Спартак ”. Преди да стартират същинските строително-монтажни работи обаче, ще бъде направено проучване и правене на техническия паспорт на оборудването на стойност 15 хиляди лева, както и механически план за 35 хиляди лева и сложен отчет за оценка за сходство с плана за 3 хиляди лева

Това реши комисията по благосъстоятелност и стопанство през днешния ден по предложение, импортирано от зам.-председателя на общинския съвет доктор Янко Станев. Съветниците разпоредиха на кмета след правене на плана и количествено-стойностната сметка да осведоми локалния парламент за включването на обекта в финансовата стратегия за тази година.

На днешното съвещание беше определен тричленен съвет на шефовете на новоучреденото сдружение „ Стадион Стартак ”ЕАД – Иван Буроджиев, шефа на общинската спортна дирекция Венцислав Младенов и ръководителя на ЖСК „ Спартак ” Иван Иванов. Новото сдружение ще е с капитал 2,956 млн. лева, разпределен в поименни акции с номинал 1 лева Той включва непарична вноска от 2,850 млн. лева плюс 108 хиляди лева нарастване, гласувано през днешния ден. Средствата са за погашение на остатъка от заема, който е теглен за балоните над тенис-кортовете, защото сдружението няма да развива комерсиална активност и от него не се чака да има доходи, посочи ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов.

Така община Варна става едноличен притежател на спортните парцели стадион „ Спартак ” с лекоатлетическите писти, спортната площадка, подготвителното игрище, две миниигрища за футбол и шестте тенискорта. Утре локалният парламент се събира на изключително съвещание, с цел да утвърди дефинитивно решенията на комисията по благосъстоятелност и стопанство.

Тодор Балабанов, ръководител на Общински съвет:
Темата „ Спартак ” приключва със благополучен край през мандата на този общински съвет. Общината има 100 % от акциите на новоучреденото сдружение „ Стадион Спартак ” ЕАД. Никой не счита за реалистично мълниеносен напредък до „ А ” група. За нас е значимо детско-юношеската школа да се развива и уголемява, както стана ясно – от 67 деца през декември, в този момент над 250 деца, а проектите са да надмине 450 деца. И на второ място, спортните уреди да са в положително положение, налични за все по-широк кръг варненци.

Д-р Янко Станев, зам.-председател на Общински съвет:
Футболът е надпартиен обществен феномен. Не споделям изцепките на някои сътрудници, приканвам да не се връщаме в предишното, с цел да не подсещам по какъв начин от 1987 година насам на „ Спартак ” му се пречи. Да не се вторачваме в стратегии и проекти, защото в спорта на всяка прогноза се гледа като заричане, само че ръководството е доста друго от виковете на почитателите. Затова предлагам да се концентрираме върху съответните стъпки, които водят „ Спартак ” напред и нагоре, на каквото ни учи спортът изобщо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР