Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че Крим е ключът

...
Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че Крим е ключът
Коментари Харесай

Илон Мъск: Крим за Русия е като Пърл Харбър за САЩ

Основателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че Крим е ключът към сигурността на Русия и загубата му от Москва би била същата като загубата на Хавай и Пърл Харбър от Съединени американски щати. Той разгласява това в обществената мрежа Туитър в понеделник.

" Харесва ли ви или не, Крим се преглежда от Русия като основна част от Русия. Крим също е от решаващо значение за националната сигурност на Русия, защото е южна военноморска база. От нейна позиция загубата на Крим е същата като за Съединените щати загубата на Хавай и Пърл Харбър “, написа той.

Американският предприемач показа и мнението си за нуклеарните оръжия и предизвести за опасността от нуклеарна война. " Ако Русия е изправена пред заличаване на армията си и цялостно проваляне от НАТО, тя ще употребява нуклеарно оръжие, тогава НАТО ще отговори с нуклеарно оръжие и цивилизацията ще свърши “, твърди американският предприемач.

На 3 октомври Мъск показа личната си визия за мирните условия в Украйна. Като първа стъпка той предложи провеждането на референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации в териториите, неотдавна анексирани от Русия. Според предприемача Крим публично ще бъде част от Руската федерация, а Украйна може да разгласи безпристрастен статут. След това Андрий Мелник, който тази седмица напуща поста на украински дипломат в Германия, го посъветва да се " маха “, употребявайки циничен израз на британски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР