Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин, заяви

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин, заяви
Коментари Харесай

Пригожин обвини висши руски служители в измяна

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи във вторник, че министърът на защитата на страната и началникът на генералния щаб лишават неговите бойци от муниции, обвинявайки ги, че се пробват да унищожат " Вагнер ", съобщи " Ройтерс ".

Някога бизнесмен в областта на кетъринга, който преди избягваше публичното внимание, Пригожин зае по-видима роля от началото на войната в Украйна преди година, като " Вагнер " оглави траялата месеци наред борба на Русия за град.

" Има просто директно опълчване ", сподели Пригожин в гласово известие, оповестено в неговия канал в " Телеграм ". По думите му " това може да се приравни на държавна измяна ".

Това е второто сходно известие, оповестено от Пригожин за последните два дни. В понеделник той се оплака, че неназовани чиновници отхвърлят доставки на " Вагнер " поради персонална неприязън към него.

Очевидно сърдит и на моменти с нараснал звук, Пригожин упрекна съветския министър на защитата Сергей Шойгу и Валерий Герасимов, шеф на съветския общоприет щаб, че съзнателно предизвикват дефицита на оръжие, който съгласно него води до нараснали загуби измежду войските на " Вагнер " към Бахмут.

 Пригожин упрекна Пригожин упрекна " чудовищната военна администрация " за компликации пред " Вагнер "

" Началникът на генералния щаб и министърът на защитата дават заповеди на всички страни не просто да не се дават муниции на ЧВК " Вагнер ", само че и да не се оказва помощ с въздушния превоз ", сподели Пригожин.

Той от месеци упреква висшите командири в непросветеност. Пригожин сподели, че министерството на защитата се пробва да си припише заслугите за триумфите на Вагнер към град Бахмут в Донецка област.

Министерството на защитата не беше незабавно открито за коментар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР