Основателят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс изрази мнението, че

...
Основателят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс изрази мнението, че
Коментари Харесай

Бил Гейтс със зловеща прогноза за човечеството

Основателят на Microsoft и човеколюбец Бил Гейтс изрази мнението, че актуалната пандемия на ковид към момента заплашва човечеството. Той направи това в изявление за The Financial Times.

" Тази пандемия към момента ни заплашва с вид, който ще бъде още по-заразен и още по-фатален. Далеч надвишава риска от пет % ", сподели Гейтс.

В тази връзка той приканва света да сътвори група от разнообразни интернационалните специалисти, за бързо идентифициране на световните закани за здравето, както и за възстановяване на координацията сред страните. Гейтс акцентира, че са нужни огромни вложения, с цел да се предотврати нова пандемия.

Според него СЗО би трябвало да сътвори " първокачествен " екип от експерти, чиято цена съгласно него е към 1 милиард $ годишно. В същото време той призна, че не е сигурен дали е допустимо да се реализира интернационален консенсус по въпроса за увеличение на финансирането на СЗО.

Financial Times напомня, че през 2015 година Гейтс предизвести, че светът не е подготвен за неизбежната последваща пандемия.

В новогодишна записка в края на 2021 година обаче Гейтс изрази оптимизъм.

" В момента пиша книга, която ще излезе по някое време идната година, която излага проекта ми да се уверя, че COVID-19 е последната пандемия. ", съобщи тогава той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР