Основателят на Майкрософт Бил Гейтс представи последните иновации, които могат

...
Основателят на Майкрософт Бил Гейтс представи последните иновации, които могат
Коментари Харесай

Бил Гейтс представи иновациите на 2019 г.

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс показа последните нововъведения, които могат да трансформират бъдещето на човечеството. Той означи усъвършенстване в сръчността и координацията на роботите, което ще ги трансформира в пълноценни домашни помощници. Също по този начин, ще бъде оказвана персонализирана помощ от свободно обсъждащи гласови асистенти, учащи се по правилото на невронните мрежи.

 © Архив/БГНЕС
В региона на опазването на здравето Гейтс означи основаването на чревна сонда под формата на таблетка, което би разрешило проучването на организма даже при бебета без упойка. Изследване на ДНК и РНК при бъдещите майки ще помогне за прогнозиране на риска от прибързано раждане. Гейтс анонсира и основаването на самостоятелни ваксини против рак и опцията да бъдат правени ЕКГ в домашни благодарение на „ интелигентни “ часовници.

Майкрософт влага и в доста планове, свързани с околната среда, считайки ги за пробиви. Сред тях са разработка на тоалетни без канализация и основаване на бургери без говеждо месо. Учените възнамеряват изкуствено развъждане на месо в лаборатории, а отпадъците в тоалетните ще се обработват незабавно на място.

В индустриалната сфера ръководителят на Майкрософт обърна внимание на нуклеарна енергетика от ново потомство, която ще направи този енергиен източник по-евтин и по-безопасен. А въглеродният диоксид от атмосферата ще бъде извличан от специфични съоръжения, посредством които „ уловеният ” CO2 ще бъде употребен в основаването на горива и строителни материали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР