Основателят на космическата компания SpaceX и шеф на Tesla Илън

...
Основателят на космическата компания SpaceX и шеф на Tesla Илън
Коментари Харесай

Илон Мъск с шокиращо изказване за изтребителя F-35

Основателят на галактическата компания SpaceX и началник на Tesla Илън Мъск написа в Twitter, че американският F-35 "няма да има късмет " против отдалечено ръководен безпилотен изтребител.

Така изобретателят разяснява обявата на журналистка от американското издание „ Авиейшън уик “ Лий Хъдсън, която цитира изказване, направено от Мъск на боен симпозиум, за нуждата от основаване на опция на F-35.

"Конкурент (на Ф-35) би трябвало да е безпилотен изтребител, отдалечено ръководен от човек, само че неговите маневри се допълват от автономност. Ф-35 няма да има късмет против него ", написа създателят на SpaceX.

В същото време изданието „ Дифенс Нюз “ оповестява, че по време на симпозиума Мъск, отговаряйки на въпрос за новаторските му хрумвания в региона на войната във въздуха, изрази мнение, че "ерата на изтребителите е отминала ". Според изобретателя бъдещето в тази област се крие точно в безпилотните летални самолети - дроновете.

Изтребителят F-35 на американската компания „ Локхийд Мартин “ беше признат на въоръжение от Съединени американски щати през 2015 година с многогодишно забавяне. Очаква се той да бъде главният изтребител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати доникъде на века. Създаването на самолета коства 1,4 трилиона $, той е най-скъпият боен аероплан в историята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР