Основателят на интернет магазина за електронна търговия Амазон Джеф Безос

...
Основателят на интернет магазина за електронна търговия Амазон Джеф Безос
Коментари Харесай

Джеф Жезос отново е най-богатият човек в света


Основателят на интернет магазина за електронна търговия Амазон Джеф Безос стана още веднъж най-богатият човек на света, след високите продажби през Черния петък през вчерашния ден, оповестява RT. Така Безос още веднъж отмести Бил Гейтс от първото място.

Онлайн продажбите през вчерашния ден са се повишили с 18,4 %, както нормално през всяка година, и през Амазон може да са минали към половината от всички от тях, оповестява The Verge. Чистата облага на Безос от петък се равнява на 2,4 милиарда $.

Безос превъзхождаше по благосъстояние създателя на Майкрософт Бил Гейтс през октомври, след което изпита намаляване, само че в този момент още веднъж затвърди позицията си на най-богатия човек на Земята.

Медиите означават обаче, че в случай че Гейтс не беше дал 700 милиона акции на Майкрософт и 2,9 милиарда $ кеш за щедрост, той щеше и в този момент да е преди всичко.

Общото положение на Уорън Бъфет, Бил Гейтс и Джеф Безос, което възлиза на 248,5 милиарда $, надвишава личния капитал на 160 милиона американци, или 53 милиона американски семейства.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР