Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин написа отворено писмо до

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин написа отворено писмо до
Коментари Харесай

Пригожин се обърна с отворено писмо до Шойгу СНИМКА

Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин написа отворено писмо до министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу. В известието си предприемачът моли за помощ на фона на предстоящото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна.

Според Евгений Пригожин въоръжените сили на Украйна се готвят да стартират „ огромна атака “ в края на март или началото на април.

С помощта на " режещи удари " украинската войска има намерение да отсече групировката ЧВК " Вагнер " от останалите войски, предизвестява той.

Пригожин изиска от министъра да " вземе всички нужни ограничения за попречване на прекъсването " или това ще докара до " отрицателни последствия ".

„ В момента частите на ЧВК „ Вагнер “ управляват към 70% от селището Бахмут и не престават настъплението си за цялостното му освобождение “, добави предприемачът.

 Пригожин Шойгу

Засега нищо не се оповестява за реакцията на Сергей Шойгу на писмото на Пригожин.

Трябва да се означи, че това не е първият път, когато създателят на ЧВК се обръща обществено към командването на въоръжените сили на Руската федерация. По-рано Пригожин в ултимативна форма изиска доставката на муниции от управлението на съветската войска, публикувайки снимка на починалите бойци на Вагнер.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР