Основателят на Алкогольной сибирской группы (АСГ) - един от най-големите

...
Основателят на Алкогольной сибирской группы (АСГ) - един от най-големите
Коментари Харесай

Един от най-големите руски производители на водка продава бизнеса си

Основателят на " Алкогольной сибирской группы " (АСГ) - един от най-големите производители на водка в Русия, води договаряния за продажбата на бизнеса си, оповестява РБК, като се базира на голям брой източници от алкохолния отрасъл и финансовата сфера.

Компанията на Андрей Стрелец е учредена през 1993 година като правоприемник на държавния " Омсквинпром ", като в настоящия си конструкция действа от края на 2008 година Последните оповестени данни - за 2022 година, демонстрират растеж на приходите и на облагата през 2022 година, до надлежно 36,2 милиарда рубли и 4,4 милиарда рубли.
 Емблематичната водка Żubrówka още веднъж принадлежи на поляците
След десетилетие в съветски ръце: Емблематичнa маркa водка още веднъж принадлежи на поляците

От няколко месеца вносът и дистрибуцията в Съединени американски щати се правят от полска компания

Ключовите ѝ артикули са водките " Белая березка ", " Хаски " и " Петь озер ", която се продава и у нас. Тя беше и най-популярната в Русия допреди няколко години. АСГ създава също джин и уиски и внася задграничен алкохол. Компанията остава в Топ 3 на пазара на водка в родината си.

Собствеността на АСГ е оплетена в комплицираните връзки сред свързани компании в Кипър, ОАЕ и Хонконг. Според съветските медии задачата на Стрелец е с тази конструкция да улесни износа на продукция.
 В Русия внезапно падат продажбите на водка за сметка на незаконния пазар
В Русия внезапно падат продажбите на водка за сметка на незаконния пазар

Намаляването на приходите на главните консуматори увеличи търсенето на сурогатен алкохол

Сега, обаче, той желае да излезе от бизнеса, настояват източниците на РБК. Очакването е договорката да е за сериозна сума, а измежду заинтригуваните се твърди, че е групата Ladoga, която стои зад водка " Царская " и джина Barrister. Нейният притежател Вениамин Грабар нито удостоверява, нито отхвърля за интерес.

От АСГ на този стадий обаче настояват, че не търсят покупател, а спомагателен вложител за бизнеса си. Според източниците на съветското делово издание проектите на Стрелец са били да затвори договорката до март, само че изборът на покупател се е проточил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР