Oснователят и главен изпълнителен директор на Яндекс Аркадий Волож, бившата

...
Oснователят и главен изпълнителен директор на Яндекс Аркадий Волож, бившата
Коментари Харесай

Алина Кабаева и децата на Песков попаднаха в новия списък със санкции на ЕС срещу Русия


Oснователят и основен изпълнителен шеф на " Яндекс " Аркадий Волож, някогашната гимнастичка Алина Кабаева и децата на прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков са измежду лицата, против които Европейски Съюз е наложил персонални наказания. В листата са включени общо 65 души и 18 компании.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5792
Личните ограничавания са част от шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, които влязоха в действие през днешния ден, оповестява БТВ.

Сред фирмите, наранени от глобите, са УАЗ, КамАЗ, Обороненерго, Военторг и Нижнекамският цех за автомобилни гуми.

Аркадий Волож съобщи, че напуща борда на шефовете и основния изпълнителен шеф на Yandex Group, чиито акции паднаха съвсем незабавно след новината за глобите на Московската борса.

Санкциите против Воложа се постановат частично, тъй като той е водещ предприемач, чиято активност е забележителен източник на приходи за съветското държавно управление, което е отговорно за анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна, се споделя в документа.

" Като създател и основен изпълнителен шеф на „ Яндекс “ той поддържа финансово или материално съветското държавно управление и е виновен за поддръжка на дейности или политики, които подкопават или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна ", заключават съставителите на листата.

В документа се отбелязва, че учредената от Волож компания „ Яндекс “ дава отговор за популяризирането на държавните медии и тяхната стратегия в резултатите от търсенето в интернет, както и за търсенето и премахването на наличие, което подлага на критика Кремъл, в това число и такова, обвързвано с нападателната война на Русия против Украйна.

Освен това измежду акционерите и вложителите на „ Яндекс “  са глобените от страната банки Sber и VTB.

Волож към този момент разгласи, че напуща съвета на шефовете и поста основен изпълнителен шеф на Yandex Group.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР