Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се извини на британците чрез вестниците

Основателят и основен изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг се извини на британците за "злоупотреба с доверие " на цяла страница в редица английски вестници, откакто се оказа, че компания за политически съвещания се е сдобила с персоналните данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа, съобщи Ройтерс.

"Ние отговаряме за отбраната на вашата информация. Ако не можем да го вършим, не го заслужаваме ", се споделя в оповестената през днешния ден публикация, подписана от Зукърбърг.

Най-голямата обществена медия в света е подложена на все по-щателни държавни инспекции в Европа и Съединени американски щати, откакто осведомител разкри, че "Кембридж аналитика " си е разрешила непозволено да употребява данни на консуматори на мрежата, с цел да оформя профили на американските гласоподаватели, употребявани по-късно, с цел да се наклонят везните в интерес на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати.

Текстът на извинението бе оповестен в голям брой днешни издания, в това число "Обзървър " - един от вестниците, чиито изявления доведоха до срив в цената на акциите на Facebook. В извинението си Зукърбърг въобще не загатва консултантската компания, само че приказва за съветския академични учител Александър Коган, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР