Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се извини на британците чрез вестниците

Основателят и основен изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг се извини на британците за " корист с доверие " на цяла страница от страниците за разгласи в английски вестници, откакто се оказа, че компания за политически съвещания се е сдобила с персоналните данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа, съобщи Ройтерс.
 
" Ние отговаряме за отбраната на вашата информация. Ако не можем да го вършим, не го заслужаваме ", се споделя в оповестената през днешния ден публикация, подписана от Зукърбърг.
 
Най-голямата обществена медия в света е подложена на все по-щателни държавни инспекции в Европа и Съединени американски щати, откакто осведомител разкри, че " Кембридж аналитика " си е разрешила непозволено да употребява данни на консуматори на мрежата, с цел да оформя профили на американските гласоподаватели, употребявани по-късно, с цел да се наклонят везните в интерес на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати.
 
Текстът на извинението бе оповестен в голям брой днешни издания, в това число " Обзървър " - един от вестниците, чиито изявления доведоха до срив в цената на акциите на Facebook.
 
В извинението си Зукърбърг въобще не загатва консултантската компания, само че приказва за съветския академични учител Александър Коган, отбелязва Франс прес.
 
Приложение, създадено от университетския откривател, разреши приключването на данните във Facebook на милиони хора през 2014 година " Това беше корист с доверие и скърбя, че не направихме повече тогава ", споделя шефът на медията, повтаряйки извинението, което сервира в телевизионни изявленията предходната седмица.
 
" Кембридж Аналитика " твърди, че изначало считала, че данните са получени законно и по-късно ги е заличила по гледище на Facebook. Компанията сподели, че не е употребила тези данни при работата си за американските избори през 2016 година
 
В нощта против събота чиновници на английския регулаторен орган за отбрана на персоналните данни претърсваха лондонските офиси на " Кембридж Аналитика " няколко часа.
 
Зукърбърг, чиято компания изгуби над 50 милиарда $ от пазарната си стойност след експлоадирането на абсурда, съобщи, че Facebook ще даде на потребителите повече информация кой има достъп до данните им и опция да упражняват надзор. " Благодаря ви, че вярвате в тази общественост. Обещавам ви да работим по-добре за вас ", писа той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР