Oснователят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос e

...
Oснователят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос e
Коментари Харесай

Джеф Безос - бизнесмен на десетилетието

Oснователят и основен изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос e предприемачът на десетилетието, считат финансови шефове от целия свят. Близо една трета от тях са оценили Безос като най-впечатляващия бизнес водач, осведоми CNBC.
Джак Ма, създателят на конкурентната онлайн платформа Alibaba, и Илон Мъск, шефът на Tesla, заемат надлежно второ и трето място. Другите имена, определени от финансовите шефове, са Сатя Надела (Microsoft), Тим Кук (Apple), Уорън Бъфет (Berkshire Hathaway) и Джейми Даймън (JPMorgan Chase).

Безос основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега компанията е най-големият онлайн пазар в света, като печели и от действия в региона на облачните услуги и изкуствения разсъдък.

През 2015 година Amazon надмина Walmart и по този начин стана най-големият търговец на дребно в Америка. През 2018 година компанията регистрира продажби за близо 233 милиарда $. Според Forbes и Bloomberg`s Billionaires Index, персоналното положение на Безос възлиза на 109 милиарда $.

Проучването е направено от Глобалния съвет на основните финансови шефове на CNBC, който съставлява някои от най-големите държавни и частни компании в света, ръководещи близо 5 трилиона $ пазарна стойност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР