Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че

...
Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин обявиха, че
Коментари Харесай

Основателите на Google се оттеглят от ръководните постове - slava.bg

Основателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин оповестиха, че слизат от управителните постове на холдинга Alphabet. Именно Alphabet сплотява всички бизнеси и дъщерни компании на Гугъл под една шапка.

В писмо в блога на Гугъл, двамата оповестиха, че е "естественото време да опростим управническата конструкция " на Alphabet. Брин и Пейдж означават, че холдингът към този момент работи добре, всички компании също оперират дейно, предава Vesti.bg.

"Alphabet и Гугъл към този момент не се нуждаят от двама изпълнителни шефове и президент ", допълват Брин и Пейдж. Те афишират, че актуалният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай ще резервира поста си, само че в същото време ще стане изпълнителен шеф и на Alphabet. Така Пичай ще ръководи освен Гугъл, само че и всички останали планове на Alphabet.

Пейдж и Брин ще останат членове на борда на шефовете на Alphabet. Двамата не престават да държат и решаващите гласове в борда на шефовете, като съоснователи. Те допълват, че ще продължат и да оказват помощ на Пичай и да беседват с него постоянно.

В настрана писмо до чиновниците, Пичай споделя, че измененията в управлението няма да се отразят на структурата или метода на работа на Alphabet и фирмите. Той също добавя, че Пейдж и Брин ще продължат да го поучават.

Промяната наподобява огромна за Гугъл и Alphabet, само че в действителност Пейдж и Брин от доста време са се концентрирали върху по-малките планове и разработки на Alphabet и странични хрумвания. От няколко години точно Пичай е лицето на Гугъл и той съставлява компанията на всички места. Въпреки това вътре в компанията имаше обърквания кой взима окончателните решения.

Сега структурата е изяснена и Пичай поема цялата отговорност освен в Гугъл, само че и в Alphabet. Това би трябвало да нарежда Пичай като едноличен водач, сходно на Сатя Надела в Microsoft, Марк Зукърбърг във Фейсбук, Джеф Безос в Amazon и Тим Кук в Apple. Пичай ще получи повече независимост и съществуването на явен водач на Гугъл би трябвало да помогне на компанията да се движи в обща посока.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР