Основата за управленската програма е много добра. Тя отразява основните

...
Основата за управленската програма е много добра. Тя отразява основните
Коментари Харесай

Нинова хвали новата управленска програма, разговорите за министри - утре

Основата за управническата стратегия е доста добра. Тя отразява главните ни цели, само че ние и до момента и за в бъдеще се считаме като обществения дирек в държавното управление. Отиваме още веднъж на среща с „ Продължаваме промяната “. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто разиска с сътрудниците си, с екипа за договаряния, с управлението и с парламентарната група на Българска социалистическа партия програмата за ръководство на кабинет с министър председател Асен Василев.

Тя изясни, че срещата с Политическа партия, която ще се организира след към час, е обвързвана с настояването на Българска социалистическа партия ограниченията, които не са отразени в програмата, само че участваха в предварителните диалози, да бъдат включени в нея. „ Държим на това да влезе в програмата безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, нещо, което в първичния вид имаше поддръжка “, посочи Нинова.

Тя акцентира, че предлагането на Българска социалистическа партия за обезпечаване на безвъзмездни учебници на децата от 1. до 12. клас е признато.

„ Имаме някои оферти за корекции по икономическата политика и финанси “, сподели водачът на Българска социалистическа партия и добави, че в управническата стратегия не е отразено въвеждането за патентен налог за микро и дребни предприятия, което доста ще подкрепи дребните и междинни предприятия в българската стопанска система.

„ Имаме спомагателни оферти, като да вземем за пример да влезе в законодателната стратегия един законопроект, който сме изготвили и е безусловно подготвен. Това е законопроектът за груповите искове, където предвиждаме да бъдат предпазени българските жители посредством въвеждане на групов иск “, заяви Нинова. По думите ѝ хората нямат пари да си заплащат за юристи, тъй че това е доста значим законопроект.

Тя е безапелационна, че за Българска социалистическа партия най-главният и главен проблем остават инфлацията и приходите, по тази причина и цялостната стратегия на партията е съсредоточена в посока стопанска система, приходи, цени и битка с инфлацията. „ На тази част ние ще държим доста “, сподели Нинова във връзка идната среща с Асен Василев.

„ Разговорите за конструкция, министерски постове и имена ще стартират от на следващия ден, откакто през днешния ден уточним всички бележки по програмата “, съобщи тя и показа, че готовият вид на управническата стратегия на кабинет „ Василев “ има възможност да бъде оповестена публично до тази вечер. Нинова акцентира, че по-скоро е за съставянето на държавно управление в границите на този парламент. „ Най-важните неща за първите 6 месеца са отразени в програмата, с тези няколко дребни нюанси, които ние желаеме да допълним “, сподели още тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР